Ce au de făcut gravidele bolnave de tiroidă
Sursa de Sănătate logo

eduardcirco9-1366732566

eduardcirco9-1366732566
Sarcina

1166 vizite

13-07-2014

0 comentarii

Ce au de făcut gravidele bolnave de tiroidă

Articol publicat de Andreea Năstase

Fiecare femeie care planifică o sarcină trebuie să aibă în vedere tratamentul hormonal de susţinere a glandei tiroide
De la probleme de dezvoltare psiho-motorie şi până la grave handicapuri, copiii născuţi din mame care suferă de tiroidă şi care nu s-au trata pe timpul sarcinii sunt „victime” ale acestei afecţiuni perfide. Medicii avertizează că orice dezechilibru hormonal netratat al mamei se răsfrânge într-un mod extrem de periculos asupra sănătăţii copilului, femeia riscând chiar avortul spontan. „Fiecare femeie care planifică o sarcină trebuie să aibă în vedere tratamentul hormonal de susţinere a glandei tiroide. Implicaţiile disfuncţiei tiroidiene, ale tulburărilor de producţie hormonală asupra bunului mers al sarcinii, respectiv a bunei dezvoltări a copilului, au o importanţă majoră. Este aproape obligatoriu sau cel puţin recomandarea mea este ca aceste femei gravide să fie investigate cât mai precoce. Pe de altă parte, femeile care sunt deja însărcinate trebuie să meargă la consultul endocrinologic încă din a patra sau a cincea săptămână de sarcină pentru a surprinde eventualele tulburări de producţie hormonală tiroidiană, acestea având implicări majore asupra sarcinii. De reţinut sunt două aspecte extrem de importante: gravida trebuie să menţină legătura cu medicul endocrinolog pe toată durata sarcinii şi să îi semnaleze acestuia orice modificare a stării de sănătate, şi să nu renunţe sub nici o formă la tratamentul hormonal prescris. În caz contrar, riscurile la care se supune pe ea şi fătul său sunt imense şi nu intră în responsabilitatea medicului dacă aceasta nu respectă tratamentul şi recomandările”, explică dr. Eduard Circo, specialist endocrinolog în cadrul secţiei de endocrinologie a Spitalului Judeţean Constanţa.

Taguri articol: breaking eduard circo endocrinologie sfatul medicului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661405 vizite | 57219 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

49590 vizite | 9113 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17550 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431360 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001489 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671642 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661405 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577683 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.