Ce au de făcut pacienţii care refuză cardul de sănătate
Sursa de Sănătate logo
Medicina de familie

1804 vizite

26-10-2015

1 comentariu

Ce au de făcut pacienţii care refuză cardul de sănătate

Articol publicat de Andreea Năstase

Fiind principala modalitate de a dovedi calitatea de asigurat în sistemul medical, cardul de sănătate trebuie prezentat de pacient de fiecare dată când acesta merge la medic sau la farmacie pentru eliberarea unei reţete. Persoanele care refuză folosirea acestuia din motive religioase sau de conştiinţa pot solicita eliberarea unei adeverinţe de asigurat cu o valabilitate de trei luni, potrivit reprezentanţilor CJAS Constanţa.

„Aceste persoane pot obţine adeverinţa după ce depun o cerere la casa de sănătate în a cărei evidenta se află. Cererea pentru prima solicitare de eliberare a adeverinţei va trebui să fie însoţită de cardul de sănătate, dacă asiguraţii l-au primit.

În situaţia în care cardul naţional a fost returnat casei de asigurări de sănătate anterior depunerii cererii de eliberare a adeverinţei de asigurat cu o valabilitate de trei luni, asiguratul va face menţiunea acestui fapt în declaraţia pe propria răspundere”, a precizat Aurelia Rădoi, purtătorul de cuvânt al CJAS Constanţa.

Atenţie! Persoanele care refuza cardul de sănătate pot solicita în orice moment eliberarea acestuia, în baza unei cereri scrise.

Taguri articol: stiri medicale card de sanatate medicina de familie cjas constanţa

Comentează aici

1 comentariu

30 noiembrie 2015 ruslan
Castiga bani pe internet

Castiga bani pe internet! Cel mai avansat curs care te invata online si GRATUIT cum sa castigi bani! Castiga bani pe internet si bucura-te de o viata prospera! Cursul dureaza cateva zile si este foarte clar si simplu de inteles. Castiga bani pe internet! Cand vrei cu seriozitate cursul, cere informatii la adresa de email: ruslan.croitor@mail.ru

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176085 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261361 vizite | 7582 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.