Ce declanșează amorţeala mâinilor sau a picioarelor
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

167 vizite

07-01-2022

0 comentarii

Ce declanșează amorţeala mâinilor sau a picioarelor

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Simţiţi cum vă amorţesc mâna, piciorul? Aceste stări sunt însoțite și de senzaţii de arsură, înţepături sau furnicături? În aceste condiții, trebuie să mergeți neapărat la medic. Din ce cauză apar aceste stări de amorţeală?

Dr. Daria Enescu susține că amorțeala se poate produce la nivelul unui singur nerv sau poate fi determinată de o scădere a fluxului sangvin într-o anumită parte a corpului. De regulă, problema este cauzată de afectarea, iritarea sau compresia nervilor.

„Afectarea unui disc intervertebral sau de la nivelul încheieturii mâinii poate conduce la tot felul de boli, cum ar fi diabetul. În general, nervii afectaţi sunt localizaţi la periferia corpului, dar există şi situaţii în care amorţeala este cauzată de probleme la nivelul creierului sau coloanei vertebrale. Foarte rar, amorţeala este asociată cu afecţiuni care pot pune viaţa în pericol, cum ar fi un infarct sau o tumoare”, a explicat medicul.

Specialistul a precizat că amorţeala mâinilor se poate declanşa şi din cauza spondilozei cervicale, sindromului depresiv, insuficienţei circulatorii. Pe aceeaşi listă pot fi incluse diabetul, chimioterapia, intoxicaţia alcoolică, accidentul vascular cerebral, sindromul canalului carpian sau sindromul Raynaud.

În ceea ce priveşte amorţeala picioarelor, aceasta poate avea următoarele cauze: probleme lombosciatice, hernie de disc, sindrom depresiv, insuficienţă circulatorie, varice, diabet, chimioterapie, intoxicaţie alcoolică, boli genetice, tumori cerebrale, accident vascular cerebral, parestezii, precum şi sindromul de canal carpian şi sindromul Raynaud.

Amorţeala de la nivelul capului şi al cefei se datorează spondilozei cervicale, sindromului depresiv, insuficienţei circulatorii cerebrale etc.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70699 vizite | 37180 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328683 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959022 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631598 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552260 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.