Ce este hernia inghinală la copii şi cum se tratează
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1575 vizite

02-10-2017

0 comentarii

Ce este hernia inghinală la copii şi cum se tratează

După spusele medicului Constantin Ionescu, specialist chirurgie pediatrică, hernia inghinală este o afecţiunea a canalului peritoneo-vaginal (CPV), alături de hidrocel şi chistul de cordon. Aceste anomalii, curent întâlnite la copil, au aceeaşi origine: absenţa închiderii canalului.

„Începând cu luna a treia de viaţă intrauterină, peritoneul abdominal formează o prelungire numită CPV care coboară, traversând canalul inghinal, în scrot. La băieţi, CPV însoţeşte testiculul în migrarea sa din poziţia lombară până în scrot; la fetiţe, acompaniază ligamentul rotund.

Acest canal se închide între luna a opta şi a noua. O anomalie de închidere a CPV se manifestă la vârste diferite ca o hernie, hidrocel sau chist, în funcţie de lărgimea canalului şi gradul de permeabilitate.

Dacă acest canal este total permeabil, la băieţi se manifestă ca o hernie inghino-scrotală sau hidrocel comunicant, în funcţie de lărgimea canalului, iar la fetiţe, ca o hernie în care poate hernia ovarul”, explică medicul specialist.

Tratamentul constă în suprimarea CPV pe cale inghinală, indiferent de anomalie. Aceasta se face printr-o incizie în pliul inghinal inferior pe partea respectivă, se pătrunde în canalul inghinal unde se identifică sacul de hernie şi se separă de elementele cordonului spermatic. Ulterior, sacul de hernie se leagă la nivelul orificiului inghinal profund, iar excesul se înlătură. Urmează închiderea plăgii operatorii. Recuperarea postoperatorie este rapidă, necesitând evitarea efortului fizic pentru două - trei săptămâni.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661552 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

69016 vizite | 11917 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17798 vizite | 1807 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431949 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001815 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661552 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578206 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.