Ce facem când micuţul are canalele lacrimale înfundate?
Sursa de Sănătate logo
Bebe e bolnav

2888 vizite

08-07-2016

0 comentarii

Ce facem când micuţul are canalele lacrimale înfundate?

30% dintre bebeluşi au canalele lacrimale înfundate. Cum recunoaştem această afecţiune?

Vom observa că micuţului îi curg lacrimi chiar dacă nu plânge, ochii sunt mereu umezi şi uneori chiar roşii. Este foarte important să ne adresăm unui oftalmolog în acest caz. În funcţie de gravitate, în primă fază, medicul o va învăţa pe mamă să maseze sacul lacrimal. Acesta se află în colţul intern al ochiului şi se apasă uşor, pentru a elimina toate secreţiile colectate.

Dacă vorbim şi de apariţia unei infecţii, atunci va fi nevoie să îi aplicaţi bebeluşului picături oculare cu antibiotice. În cazul în care aceste metode se dovedesc ineficiente, oftalmologul vă recomandă sondarea căilor lacrimale. Practic, se va introduce o sondă cu vârf bont care deschide membrana care blochează canalul la nivelul nasului. Procedura durează 1-2 minute, iar recuperarea este rapidă.

„În cazul în care bebeluşul dumneavoastră se confruntă cu o astfel de problemă, vă aşteptăm în cadrul Departamentului Ambulator pentru Copii al Mrini Eye Hospital, unde specialiştii noştri vă vor îndruma spre cea mai bună metodă de tratament”, a transmis Echipa Mrini Eye Hospital.

Taguri articol: bebe bebe e bolnav oftalmologie mrini

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661387 vizite | 57218 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

48406 vizite | 8934 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17545 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431300 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001462 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671638 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661387 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577659 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.