Ce faceţi în caz de infecţii ale molarilor de minte
Sursa de Sănătate logo

Sursa: Ziarul Lumina

Sursa: Ziarul Lumina
Sfatul medicului

537 vizite

28-03-2020

0 comentarii

Ce faceţi în caz de infecţii ale molarilor de minte

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

De cele mai multe ori, molarii de minte apar în jurul vârstei de 18 și 24 de ani. Aceștia pot ieși toți sau pe rând, iar acest lucru se explică prin evoluția omului, a masticației și alimentației. Care este rolul molarilor de minte? Potrivit dr. Diana Stroie au rolul de a mesteca, a tăia și fărâmița alimentele și sunt la fel de utili că și ceilalți dacă vor crește în mod corect, susținuți de gingii și oase sănătoase. Fiind mai mici, molarii de minte trebuie periați individual. Tocmai datorită faptului că nu li se acordă atenție separată, aceștia cariază mult mai repede.

Tocmai de aceea, soluția extracției este folosită numai atunci când molarii de minte sunt parțial erupți și nu au suficient spațiu. Dacă generează durere, atunci sunt cariați profund sau dacă sunt parțial îngropați în osul maxilar, în această situație ei sunt orientați spre dintele vecin pe care îl pot caria. În asemenea situații, aceștia se scot, mai ales că ei sunt inactivi în masticație și nu au antagonist.

În cazul în care se observă ca molarul are loc în cavitatea bucală, se va face doar o incizie pentru a-i permite acestuia să-și urmeze erupția pe arcadă. „Oamenii trebuie să ştie că un molar de minte este foarte important într-o viitoare lucrare fixă, atunci când lipsesc molarii vecini, de aceea extracția acestuia, care de altfel este destul de dureroasă, ar trebui să se facă numai dacă este impetuos necesar. În cazul în care sunt netratate, aceste masele de minte pot cauza dureri intense la nivelul mandibulei sau maxilarului, probleme la mestecat și chiar complicații, precum boli gingivale, infecții, carii, chisturi sau înghesuirea dinților”, a explicat medicul.

Desigur, în caz de extracție, pacientul va simți un disconfort, asociat uneori cu durerea, dar care poate fi tratat cu analgezice și antiinflamatoare. De asemenea, există posibilitatea apariției de infecții din cauza numărului mare de bacterii prezente în gură. În acest caz se administrează profilactic antibiotice. Alte efecte ce pot apărea sunt umflăturile, care variază de la pacient la pacient și sângerările, care sunt considerate a fi normale.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655419 vizite | 13099 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7420 vizite | 539 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8838 vizite | 451 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429019 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000132 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671431 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655419 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.