2725 vizite
14-02-2016
0 comentarii
Exerciţiul fizic este sursă de sănătate şi vitalitate pentru organism, iar dacă aţi decis să-l includeţi în programul zilnic, atunci trebuie să ştiţi cum să-l adaptaţi propriului stil de viaţă.
Sportul, pe stomacul gol
Având în vedere că agenda zilnică este tot mai încărcată, este destul de dificil să găsim timp pentru o oră de antrenament, mai ales că trebuie să ţinem cont şi de mesele principale de peste zi. Potrivit Danielei Buta, specialist coordonator kinetoterapie, pentru a face mişcare trebuie să aşteptăm cel puţin două ore după ultima masă.
„În timpul digestiei, imediat după ingerarea alimentelor, va ajunge mai mult sânge în tubul digestiv. Dacă nu se ţine cont de acest lucru şi efortul are loc după masă, sângele va fi direcţionat din zona splanhnică spre muşchi, fapt ce va duce la perturbări ale digestiei”, declară specialistul.
Nu uitaţi de hidratare
După efort, pentru neutralizarea sau reducerea acidităţii este recomandat consumul de alimente vegetale. Astfel, se asigură refacerea nivelului normal de glicogen muscular.
Însă, alimentaţia nu este singurul lucru de care trebuie să ţinem cont atunci când facem mişcare.
„Hidratarea este un alt aspect extrem de important ce trebuie să aibă loc atât înainte, în timpul, cât şi după exerciţiul fizic”, precizează Daniela Buta.
Pentru efecte optime, este bine să ţinem cont de faptul că mişcarea trebuie completată şi susţinută de un regim alimentar sănătos, de hidratare corespunzătoare, dar şi de ore suficiente de somn de calitate.
„O întreţinere conştientă şi regulată a exerciţiilor fizice, precum şi o gestionare echilibrată şi sănătoasă a alimentaţiei sunt condiţii necesare pentru un stil de viaţă sănătos”, adaugă specialistul.