Ce mâncăm şi cum ne hidratăm corect când facem mişcare
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2619 vizite

14-02-2016

0 comentarii

Ce mâncăm şi cum ne hidratăm corect când facem mişcare

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

Exerciţiul fizic este sursă de sănătate şi vitalitate pentru organism, iar dacă aţi decis să-l includeţi în programul zilnic, atunci trebuie să ştiţi cum să-l adaptaţi propriului stil de viaţă.

Sportul, pe stomacul gol
Având în vedere că agenda zilnică este tot mai încărcată, este destul de dificil să găsim timp pentru o oră de antrenament, mai ales că trebuie să ţinem cont şi de mesele principale de peste zi. Potrivit Danielei Buta, specialist coordonator kinetoterapie, pentru a face mişcare trebuie să aşteptăm cel puţin două ore după ultima masă.

„În timpul digestiei, imediat după ingerarea alimentelor, va ajunge mai mult sânge în tubul digestiv. Dacă nu se ţine cont de acest lucru şi efortul are loc după masă, sângele va fi direcţionat din zona splanhnică spre muşchi, fapt ce va duce la perturbări ale digestiei”, declară specialistul.

Nu uitaţi de hidratare
După efort, pentru neutralizarea sau reducerea acidităţii este recomandat consumul de alimente vegetale. Astfel, se asigură refacerea nivelului normal de glicogen muscular.
Însă, alimentaţia nu este singurul lucru de care trebuie să ţinem cont atunci când facem mişcare.

„Hidratarea este un alt aspect extrem de important ce trebuie să aibă loc atât înainte, în timpul, cât şi după exerciţiul fizic”, precizează Daniela Buta.

Pentru efecte optime, este bine să ţinem cont de faptul că mişcarea trebuie completată şi susţinută de un regim alimentar sănătos, de hidratare corespunzătoare, dar şi de ore suficiente de somn de calitate.
„O întreţinere conştientă şi regulată a exerciţiilor fizice, precum şi o gestionare echilibrată şi sănătoasă a alimentaţiei sunt condiţii necesare pentru un stil de viaţă sănătos”, adaugă specialistul.

Taguri articol: fitness sfatul medicului nutritie kinetoterapie regim alimentar sport stil de viaţă sănătos hidratarea stomac

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494038 vizite | 112831 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

257987 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441344 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420384 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994078 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667987 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575061 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508033 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.