Ce mâncare îi puteţi da copilului la şcoală
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

673 vizite

20-09-2018

0 comentarii

Ce mâncare îi puteţi da copilului la şcoală

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Pentru că atunci când sunt la şcoală, copiii trebuie să şi mănânce, părinţii trebuie să fie atenţi la alimentaţia lor.

Potrivit Luminiţei Florea, medic nutriţionist, copiii au nevoie de un program de mese bine structurat, alcătuit din trei mese principale şi ideal două gustări. În alcătuirea meniurilor, părinţii trebuie să aibă în vedere un calcul caloric ideal adaptat perioadei copilăriei pe grupe de vârstă şi sex.

Astfel, gustările aduc un aport caloric mai redus decât al meselor principale şi în mod corect au o valoare cuprinsă între 100 şi 200 kcal/ gustare, având rolul de a asigura un nivel energetic organismului copilului, cât mai constant de-a lungul zilei.

De aceea, este foarte important să alegeţi pentru ei gustări sănătoase, care aduc energie de bună calitate. Pentru cei care optează pentru sandviş, acesta este o combinaţie între un glucid cu eliberare lentă (pâine cu fibre sau cu seminţe), aducător de energie şi o proteină, gustoasă şi săţioasă.

Dintre cele mai bune variante de sandvişuri, specialistul vă recomandă carnea la cuptor, friptura, şniţelul, peştele, brânza sau crema de brânză făcută în casă. De evitat caşcavalul şi alte brânzeturi procesate (brânza topită sau toast).

„O combinaţie specială între o proteină animală pe placul copiilor, iaurtul şi glucidele dulci din fructe, trebuie consumate separat. De asemenea, trebuie evitate iaurturile cu fructe gata preparate din comerţ, din cauza aportului mare de zahăr suplimentar, precum şi a conservanţilor care anulează calităţile fructelor. O altă combinaţie corectă, dar şi indicată pentru copii este cea a unei proteine vegetale de foarte bună calitate- fructele oleaginoase (nuci, alune, caju, fistic, nuci de macadamia, sâmburi de seminţe) cu un glucid energizant, cum ar fi fructele proaspete. Oleaginoasele au uleiuri de foarte bună calitate care asigură o creştere şi dezvoltare neurologică corectă a copilului şi conţin şi fibre utile pentru prevenirea sau combaterea constipaţiei”, a explicat nutriţionistul.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660363 vizite | 19261 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7721 vizite | 768 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9155 vizite | 663 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429177 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000168 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671441 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660363 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577342 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.