Ce nenorociri provoacă "sarea-n bucate" la bebeluşi
Sursa de Sănătate logo
Bebe

1505 vizite

29-06-2016

0 comentarii

Ce nenorociri provoacă "sarea-n bucate" la bebeluşi

În momentul în care se începe diversificarea la bebeluş, asupra mamei cad tot felul de responsabilităţi, de la ce trebuie să mănânce copilul sau să nu mânânce, pentru a nu face diverse alergii, până la ce alimente sunt indicate sau nu, pentru ca cel mic să fie sănătos şi să crească armonios. Consumul de sare trebuie să fie echilibrat, deoarece, consumată în cantităţi prea mari, sarea produce diverse afecţiuni, printre care boli cardiace şi renale.

Aşadar, medicii pediatri insistă asupra faptului că sarea în alimentaţia bebeluşului face mai mult rău decât bine. Anumite mămici cu bebeluşi mofturoşi cred că, dacă adaugă sare în mâncarea celui mic, acesta va fi determinat să mănânce. Acest lucru poate fi adevărat, într-o anumită măsură, însă medicii spun că sarea le poate crea probleme serioase de sănătate celor mici.

„Bebeluşii au nevoie de o cantitate mică de sodiu, pe care o asimilează din apă, laptele matern sau unele alimente. Dacă se depăşeşte cantitatea recomandată, sarea devine dăunătoare pentru organele interne, fragile ale bebeluşilor, care încă nu sunt obişnuiţi cu alimenta-ţia propriu-zisă. Sarea este responsabilă de apariţia hipertensiunii arteriale şi a bolilor de rinichi. Este recomandat să se adauge sare în alimentaţia copilului, după ce acesta împlineşte un an, iar apoi, în cantităţi foarte mici. Părinţii trebuie să fie foarte atenţi şi precauţi. Consumul excesiv de sare nu face altceva decât să suprasolicite rinichii bebeluşilor”, explică dr. Victoria Sava, medic pediatru.

Taguri articol: bebe

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661549 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

68378 vizite | 11815 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17791 vizite | 1805 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431908 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001795 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661549 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578180 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.