Ce se întâmplă în stomac atunci când înghiţim aer. Cauzele care duc la aerofagie
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

7096 vizite

24-05-2017

0 comentarii

Ce se întâmplă în stomac atunci când înghiţim aer. Cauzele care duc la aerofagie

Persoanele care obişnuiesc să mestece multă gumă, fumătoare, cele care consumă frecvent băuturi acidulate sau care mănâncă prea repede şi vorbesc mult în timpul meselor riscă să facă o afecţiune denumită aerofagie.

Boala apare atunci când grupurile de persoane mai sus menţionate înghit foarte mult aer. Acesta ajunge în stomac, îl umflă, ducând la simptome neplăcute, precum durerile de stomac ori eliminarea aerului din stomac pe gură (eructaţie). Pe de altă parte, aerofagia poate fi o afecţiune caracterizată de flatulenţa excesivă, nu de eructaţii.

„Există şi cazuri în care înghiţirea aerului în exces poate fi din cauza nervozităţii, dar poate fi şi un simptom al intoleranţelor alimentare (exemplu: intoleranţă la lactoză). Cele mai cunoscute simptome ale aerofagiei sunt umflarea abdomenului (meteorism), eructaţii, reflux gastro-intestinal, senzaţie de saţietate. Pentru a vindeca această afecţiune, este necesar să se renunţe la obiceiurile care o provoacă. De asemenea, este necesar să se schimbe stilul de viaţă şi dieta”, explică dr. Tiberiu Tofolean, specialist gastroenterologie.

Aerofagia afectează enorm viaţa persoanelor afectate, deoarece simptomele acestei boli sunt extrem de deranjante, intervenind cu viaţa şi activitatea socială a persoanelor suferinde.

În cazul în care aţi renunţat la obiceiurile care ar putea cauza aerofagia, iar simptomele de boală nu dispar, apelaţi la un specialist gastroenterolog, pentru investigaţii suplimentare.

Taguri articol: sfatul medicului gastroenterologie aerofagie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661383 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

48070 vizite | 8882 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17543 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431290 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001457 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671638 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661383 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577658 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.