Ce sfaturi primim de la dr. Cătălina Rudencu despre combinarea alimentelor
Sursa de Sănătate logo

trebuiesainvatamsacombinamalimen-1413901956

trebuiesainvatamsacombinamalimen-1413901956
Sfatul medicului

2774 vizite

07-11-2014

0 comentarii

Ce sfaturi primim de la dr. Cătălina Rudencu despre combinarea alimentelor

Articol publicat de Andreea Năstase

Mâncăm prea mult, prea chimizat, prea des şi din punctul acesta de vedere trebuie să ne reorientăm asupra hranei şi să gândim alimentele ca pe un necesar
Sănătatea şi frumuseţea vin din interior, iar pentru a avea un aspect plăcut, trebuie să avem interiorul sănătos. De aceea, este foarte important ceea ce mâncăm, cum ne programăm orarul meselor şi de ce trebuie să acordăm o importanţă deosebită cantităţii de alimente oferite copiilor, ne explică dr. Cătălina Rudencu, medic specialist homeoterapie, gemoterapie şi consiliere nutriţională. „De mult timp nu mai punem accent pe o alimentaţie sănătoasă, preferând să mâncăm haotic şi nu cele mai inspirate alimente. Mâncăm prea mult, prea chimizat, prea des şi din punctul acesta de vedere trebuie să ne reorientăm asupra hranei şi să gândim alimentele ca pe un necesar, ca pe un calup de enzime, lipide, glucide, nutrienţii care ne sunt de folos.Trebuie să învăţăm să combinăm corect alimentele, să învăţăm cum să le alegem atunci când mergem la cumpărături, să încercăm să ne aducem sănătatea din interior. Este destul de dificil să contorizăm în calorii mâncarea şi nu indic pacienţilor să îşi cântărească mâncarea şi să o transforme în calorii, ci să îşi ajusteze porţiile. Trebuie să fie atenţi la semnalele pe care le dă corpul şi în felul acesta vor înţelege cât au nevoie să mănânce la o masă.De la masă trebuie să ne ridicăm înainte de a simţi că ne-am săturat, că avem stomacul plin, că mai trebuie să dăm drumul curelei ca să putem respira corespunzător.Trebuie să ne simţim confortabil atât în timpul mesei, cât şi după aceea.Cât priveşte copiii, e o idee greşită aceea că un copil grăsuţ e şi sănătos, pentru că un copil grăsuţ va deveni un adult gras sau chiar obez. Copilaşii cu astfel de probleme îşi măresc masa celulelor grase care nu va putea scădea prea mult atunci când vor deveni adulţi.Porţiile pentru copii trebuie să fie corespunzătoare vârstei, având în vedere dimensiunile mult mai reduse ale stomacului şi capacitatea de digestie a alimentelor faţă de un adult”, a precizat dr. Cătălina Rudencu.

Taguri articol: alimentatie breaking Cătălina Rudencu dieta si nutritie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659484 vizite | 16426 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7575 vizite | 655 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8998 vizite | 554 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429128 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659484 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.