Ce sunt urdorile şi când reprezintă un semnal de alarmă
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

5389 vizite

06-05-2017

0 comentarii

Ce sunt urdorile şi când reprezintă un semnal de alarmă

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Secreţiile oculare, denumite popular urdori, sunt normale şi reprezintă o reacţie de apărare a organismului. Cu toate acestea, dacă urdorile persistă, este indicată adresarea către medicul de familie. Dacă structura acestora este ca o crustă gălbuie, densă, poate fi semnul unei infecţii, leziuni oculare sau a unei reacţii alergice.

Urdorile pot fi însoţite de mâncărime oculară şi lăcrimarea ochilor.

Când secreţiile oculare însoţesc anumite probleme de sănătate, precum o infecţie, acestea sunt însoţite şi de alte simptome, ca înroşirea ochilor, vedere înceţoşată, durere oculară, senzaţie de arsură etc.

„La persoanele care poartă lentile de contact prea mult timp, pot apărea aceste secreţii. Dacă lentilele de contact nu sunt păstrate în condiţii potrivite, acestea se pot contamina. De asemenea, secreţiile oculare mai pot fi cauzate de sindromul ochilor uscaţi sau de expunerea la anumite substanţe chimice. Iniţial, pacientul trebuie să meargă la medicul de familie, dacă secreţiile persistă, iar acesta, în funcţie de gravitate, îl poate trimite pe pacient către un specialist oftalmolog, pentru un diagnostic precis”, explică dr. Victoria Sava, medic de familie.

Tratamentul urdorilor se stabileşte în funcţie de cauza lor.

Anumite tratamente necesită ajutorul medicului oftalmolog, altele pot fi efectuate şi la domiciliu, precum compresele cu apă călduţă.

Urdorile sunt mult mai frecvente la copii, aşa că, dacă cel mic se trezeşte cu pleoapele lipite, îi puteţi aplica o dischetă demachiantă, îmbibată în apă călduţă, pentru câteva zeci de secunde.

Taguri articol: sfatul medicului victoria sava oftalmolog specialist simptome lentile de contact diagnostic durere

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660357 vizite | 18951 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7699 vizite | 751 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9139 vizite | 649 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429173 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000163 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660357 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.