Ce trebuie să faceţi când vă injectaţi buzele cu acid hialuronic
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

793 vizite

24-08-2018

0 comentarii

Ce trebuie să faceţi când vă injectaţi buzele cu acid hialuronic

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

În ultima vreme, foarte multe reprezentante ale sexului frumos au apelat la mărirea buzelor cu acid hialuronic, care, de altfel, a devenit una dintre cele mai populare proceduri realizate în cadrul cabinetelor medicale.

Procedura începe cu aplicarea unui anestezic local, sub forma unei creme, cu 15-20 de minute înainte de începerea propriu-zise a injectării. În acest fel, crema anestezică vă va ajuta să nu simţiţi înţepătura de la ac şi mai apoi infiltraţia acidului se va face fără durere. Pe parcursul injectării, veţi fi perfect conştientă şi veţi primi chiar o oglindă, care vă va ajuta să comunicaţi direct cu medicul, astfel încât să ajustaţi împreună rezultatul final.

Ce reguli trebuie să respecte, însă, pacienta care tocmai a trecut printr-o augmentare a buzelor cu acid hialuronic?

Potrivit dr. Ali Efati, medic estetică facială şi dentară, ea trebuie să evite machiajul zonei injectate timp de 24 de ore, să nu se expună la căldură intensă (saună, plajă) timp de o săptămână. De asemenea, o zi nu se consumă alcool, iar pacienta trebuie să doarmă cu faţa în sus cel puţin o seară după injectare. Apoi, se va evita masajului zonei timp de 48 de ore, evitarea antiinflamatoarelor, întrucât accelerează absorbţia acidului. Foarte important este consumul de apă imediat după injectare şi în zilele următoare.

„O bună hidratare va creşte perioada de menţinere a acidului hialuronic în ţesuturi. Reţineţi, însă, augmentarea buzelor este contraindicată dacă aţi suferit diferite disfuncţii ale nervilor faciali, infecţii cu hepatită, diabet, alergii multiple, diverse boli autoimune etc. Foarte important! Dacă pacienta este plurialergică sau nu a mai efectuat nicio injectare cu acid hialuronic în trecut, se poate efectua o testare cu o cantitate infimă de acid hialuronic, astfel încât reacţiile sau manifestările ulterioare să fie eliminate”, a explicat specialistul.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660337 vizite | 18225 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7665 vizite | 719 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9097 vizite | 616 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429162 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660337 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.