Ce trebuie să (nu) faci în primele ore după extracţia unui dinte
Sursa de Sănătate logo

CLM OMER FILIZ DENTIST

CLM OMER FILIZ DENTIST

CLM OMER FILIZ DENTIST

CLM OMER FILIZ DENTIST
Boli şi afecţiuni

862 vizite

15-11-2012

0 comentarii

Ce trebuie să (nu) faci în primele ore după extracţia unui dinte

Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN
După ce extracţia dentară a avut loc, stomatologul vă va oferi instrucţiuni post-tratament pentru a minimiza potenţialul de complicaţii post-operatorii. Este vorba, pe de o parte, de ceea ce aveţi voie să faceţi şi ce nu în prima zi, dar despre cum trebuie să procedaţi în zilele următoare. Iată care sunt indicaţiile oferite de dr. Omer Filiz, medic stomatolog în cadrul clinicii TARADENT din municipiul Constanţa:   - Menţineţi compresa sterilă din dreptul extracţiei cel puţin o oră. - Nu traumatizaţi locul extracţiei (nu sugeţi, nu clătiţi insistent). - Evitaţi primele două zile alimentele prea fierbinţi sau prea reci. - Mestecaţi alimentele pe partea opusă extracţiei, pentru a evita ca mâncarea să intre la locul extracţiei. - Câteva zile după extracţie nu consumaţi băuturi carbogazoase sau lactate. - Fumatul este contraindicat cel puţin 24 de ore de la extracţie. - Nu se clăteşte gura în ziua extracţiei, clătirea cu apă de gură, pe bază de clorhexidină, este indicată la 24 de ore la extracţie. - Periajul se va relua următoarea zi dimineaţă, dar cu grijă, menajând zona unde s-a făcut extracţia. O igienă defectuoasă îngreunează procesul de vindecare şi favorizează producerea infecţiilor post-extracţie. ♦♦♦ Potrivit dr. Omer Filiz, pacienţii trebuie să ştie că după extracţia unui dinte pot să apară reacţii inflamatorii. În cazul unui edem (umflătură) se recomandă aplicare de comprese reci pe obraz în zona extracţiei. Dacă apare durere după extracţie se vor administra antiinflamatorii şi antianalgezice uzuale. În special în cazul extracţiei molarilor de minte poate să apară o limitare a deschiderii gurii, denumita trismus. De multe ori are caracter moderat şi dispare în câteva zile. Dacă sângerarea persistă după îndepărtarea compresei, pacientul trebuie să se prezinte de urgenţă la cabinet. După o săptămână, pacientul trebuie să revină la cabinetul stomatologic la control şi pentru a scoate firele de sutură.  
Taguri articol: important

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661354 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45723 vizite | 8477 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17524 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431229 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001423 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671631 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661354 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.