Ce urmări poate avea tensiunea oscilantă
Sursa de Sănătate logo

6augmediculhipertensiune-1344265392

6augmediculhipertensiune-1344265392

3762 vizite

07-08-2012

0 comentarii

Ce urmări poate avea tensiunea oscilantă

Articol publicat de Dr. Anca Sima
„Avem în casă tensiometru şi am observat că tensiunea mea nu este niciodată la fel, ci tot timpul mai mare. Am verificat aparatul, este bun. E periculoasă tensiunea oscilantă sau dacă-şi revine, nu se cere tratament?” (Luminiţa Mera). * * * De regulă, o persoană cunoscută ca hipertensivă, deci cu valori ale tensiunii arteriale mari, dar constante, îşi cunoaşte situaţia în care se află şi se preocupă de rezolvarea acestei probleme de sănătate. Potrivit medicului primar Anca Sima, din cadrul Clinicii Homeomed, lucrurile sunt mult mai complicate pentru cei cu hipertensiune oscilantă, în realitate, tot o formă a tensiunii mărite, din cauză că oscilaţiile semnificative ale tensiunii afectează negativ inima, crescând chiar riscul de deces. De asemenea, întrucât valorile oscilează foarte mult şi rămân tot ridicate, şi stabilirea medicaţiei este dificilă. Totuşi, medicul atrage atenţia că hipertensiunea este folosită incorect uneori, fără să se aibă în vedere şi momentul în care aceasta a fost semnalată: adică, o împrejurare de efort fizic mai mare decât de obicei, în perioadele de mare emoţie, când tensiunea poate creşte semnificativ. Este bine să se ştie că în astfel de ipostaze sănătatea omului nu este în pericol, căci după depăşirea stresului, tensiunea revine la parametri normali. Nu degeaba se spune că la omul fără probleme de sănătate, variaţiile tensiunii sunt normale la un efort mai mare, nefiind vorba de hipertensiune oscilantă, ci de tensiune oscilantă adaptativă. Totuşi, având în vedere că nu aţi fost până acum la un cardiolog, specialista vă recomandă să faceţi acest lucru, problema fiind extrem de importantă pentru evoluţia stării dumneavoastră de sănătate.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659477 vizite | 16420 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7575 vizite | 655 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8998 vizite | 554 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429128 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659477 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.