Celulele stem ajută la tratarea a zeci de boli
Sursa de Sănătate logo

Sursa Cord Blood Center

Sursa Cord Blood Center
Dicţionar medical

695 vizite

02-06-2020

0 comentarii

Celulele stem ajută la tratarea a zeci de boli

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Foarte mulţi adulţi ştiu cât de importantă este recoltarea celulelor stem şi că acestea reprezintă nişte celule care stau la baza formării tuturor ţesuturilor şi organelor. Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, acestea sunt prezente în organism atât în perioada intrauterină, cât şi după naştere şi contribuie la reînnoirea periodică sau la vindecarea ţesuturilor şi organelor după diverse boli sau traumatisme. În prezent, unitatea sanitară colaborează cu diverse bănci de celule stem și vă asigură de recoltarea, procesarea şi stocarea corectă a celulelor stem.

Menţionăm că celulele stem se utilizează, în prezent, în tratamentul a zeci de afecţiuni severe, acute sau cronice, proprietăţile lor specifice conferindu-le un potenţial uriaş în tratarea bolilor. Spre exemplu, transplantul de celule stem autolog (pentru aceeaşi persoană) este indicat pentru cazurile în care boala nu este de natură genetică (ereditară), iar transplantul alogen (pentru o persoană diferită faţă de cea de la care s-a făcut prelevarea) este indicat atât pentru bolile moştenite, cât şi pentru celelalte tipuri de boli.

Dintre bolile tratabile cu celule stem fac parte următoarele categorii: leucemii acute şi cronice, sindroame mielodisplazice, limfoame, hemoglobinopatii, anemii, anomalii plachetare ereditare, boli mieloproliferative, boli congenitale ale sistemului imun, boli fagocitare, boli congenitale metabolice etc.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176385 vizite | 92513 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363839 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

262142 vizite | 8010 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1369179 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965557 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640681 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556047 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

495015 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.