Circulaţie sangvină proastă? Nu mai așteptați și tratați problema!
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

252 vizite

19-06-2023

0 comentarii

Circulaţie sangvină proastă? Nu mai așteptați și tratați problema!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Foarte mulți oameni din întreaga lume, și în special femeile, suferă de insuficienţă circulatorie periferică. Nu ne referim doar la răcirea extremităţilor, respectiv a mâinilor şi picioarelor. De fapt, problema afectează inclusiv buna funcţionare a creierului, determinând apariţia ameţelilor, a durerilor de cap şi, în ultimă instanţă, a aterosclerozei şi infarctului cerebral, afirmă specialiștii. În aceeaşi măsură, sunt prejudiciate şi funcţiile altor organe vitale, cum sunt ficatul sau rinichii. De aceea, situaţia nu trebuie trecută cu vederea, ci tratată. Mai ales că măsurile de activare a circulaţiei sangvine sunt atât de simple şi la îndemâna oricui.

De exemplu, Gingko biloba, susțin medicii, este o plantă cunoscută pentru capacitatea ei de a contribui la îmbunătăţirea memoriei, prin stimularea circulaţiei la nivelul creierului. De asemenea, întăreşte vasele de sânge şi activează fluxul sangvin, fiind o primă opţiune în insuficienţa circulatorie periferică.

Talpa gâştei, în schimb, este recunoscută pentru efectele benefice asupra muşchiului cardiac, având un spectru larg de aplicare în acest sens. Este prescrisă adesea în tulburări de ritm cardiac, accese de tahicardie paroxistică, fenomene degenerative cardiace, boli coronariene, cardiopatii ischiemice, afecţiuni ale aortei, insuficienţă miocardică după boli infecţioase şi angină pectorală. Ca urmare, talpa gâştei este de mare ajutor în procesul de pompare a sângelui către extremităţi. Nu uitați nici să vă scufundaţi picioarele în fiecare zi într-un vas cu apă caldă. Astfel vasele de sânge se vor dilata, stimulând circulaţia.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660454 vizite | 23794 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7971 vizite | 898 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9436 vizite | 792 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429240 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000188 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671450 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660454 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.