Clinica "Brainaxy" îşi deschide porţile de la 1 septembrie. Tratamente neurologice inovatoare pentru constănţeni
Sursa de Sănătate logo
Clinici şi spitale

765 vizite

05-08-2022

0 comentarii

Clinica "Brainaxy" îşi deschide porţile de la 1 septembrie. Tratamente neurologice inovatoare pentru constănţeni

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Începând cu data de 1 septembrie, la Constanța, pe strada Andrei Mureșanu nr. 8, va funcţiona Clinica de Neurologie „Brainaxy”, unde specialiştii acesteia vă vor oferi atât consultaţii neurologice generale, cât şi pentru terapiile Neurofeedback şi stimulare magnetică transcraniană şi periferică, două proceduri inovatoare pentru locuitorii judeţului nostru şi nu numai.

Au mai rămas doar trei săptămâni până ce această clinică îşi va deschide larg porţile pentru pacienţi. Echipa medicală este coordonată de dr. Any Axelerad şi își dorește să vină cât mai aproape de oamenii care au nevoie de servicii medicale de calitate. În locaţia deja menţionată, cadrele medicale vă aşteaptă cu drag să vă ajute în toate problemele neurologice cu care vă confruntaţi.


În plus, pentru afecţiunile de care suferiţi, „Brainaxy” vine în ajutorul pacienţilor cu terapiile Neurofeedback şi stimulare magnetică transcraniană şi periferică, ce vă ameliorează considerabil starea de sănătate.

Fiecare dintre cele două proceduri are rolul ei în patologia neurologică, dar, în combinaţie, în funcţie de patologie, dă rezultate spectaculoase, a precizat specialistul. Un exemplu ar fi boala Parkinson, în cazul căreia se pot face proceduri de tip stimulare magnetică transcraniană, în care este reglată activitatea motorie, în sensul stimulării centrilor răspunzători pentru mers. De asemenea, după stimulare se ameliorează kinezia (mişcarea pacienţilor).


„Procedurile de stimulare se asociază cu Neurofeedback-ul, în special pe componenta depresivă asociată bolii Parkinson. Deci, sunt asigurate şi simptomele motorii şi cele non-motorii, adică depresia, stările de anxietate care influenţează foarte mult activitatea de zi cu zi a pacientului parkinsonian. Sunt proceduri care se interconectează, iar rezultatele sunt extraordinare. La bolnavii cu demenţă, menţionez că, în formele avansate, stimularea magnetică transcraniană are eficacitate minimă, în schimb, în formele uşoare, eficacitatea este maximă, tot aşa, în asociere cu Neurofeedback-ul.

Aceste două proceduri, în asociere, sunt foarte puţin folosite. În general, se apelează doar la stimulare sau doar la Neurofeedback. Noutatea este această interconectare între cele două proceduri şi rezultatele sunt cuantificate prin scale specifice, care se fac înainte şi după procedurile respective, deci este o evaluare ştiinţifică foarte clară şi cu rezultate evidenţiate şi prin aceste mijloace care se numesc scale. În afară de aceste două proceduri noi în judeţul Constanţa, intrăm pe injectarea de toxină botulinică, asociată cu kinetoterapie şi masaj terapeutic, doar pentru afecţiunile neurologice. Un alt element de noutate se referă la injectarea de toxină, combinată cu un masaj puţin mai special, un masaj care implică doar grupele musculare afectate, şi, în acelaşi moment, urmat de kinetoterapie pe grupe musculare cu oameni specializaţi pe patologie neurologică”, a declarat dr. Any Axelerad, pentru „Cuget liber”.

Priceperea medicilor este completată de dotările clinicii. Astfel, pe lângă analizorul pentru dozarea de hemoglobină glicozilată, pe lângă encefalografe de ultimă generaţie, Neurofeedback şi stimularea magnetică transcraniană, în interiorul clinicii există o gamă largă de aparatură de kinetoterapie şi nu numai. Legat de personal, pe lângă neurologi, îşi desfăşoară activitatea şi psihologi, fiind o clinică de neuro-ştiinţe, deci adaptată pe combinaţia neurologie-psihologie.

Taguri articol: clinici şi spitale neurologie sectie de neurologie cabinet neurologie ajutor simptome terapie tratament consultaţii servicii medicale probleme psiholog medic

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494899 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258245 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441553 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420653 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994132 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575131 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508096 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.