Coacăzele, ideale în curele de slăbire
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

335 vizite

01-12-2021

0 comentarii

Coacăzele, ideale în curele de slăbire

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

În principiu, coacăzele negre se remarcă prin concentrația de antioxidanți, fibre și alți nutrienți esențiali. Care sunt beneficiile lor? În general, ele cresc în ciorchini, iar aroma acestora este acidă și astringentă. Mai târziu, când se maturizează, capătă o anumită dulceață.

Coacăzele sunt cunoscute de ani buni ca fiind un aliat excelent împotriva bolilor pielii, bolilor inflamatorii și afecțiunilor legate de îmbătrânire. Mai mult decât atât, ele au un conținut scăzut de calorii, fiind ideale în curele de slăbire sau de menținere a greutății. În același timp, acest fruct oferă cantități generoase de fibre, ce îmbunătățesc tranzitul intestinal. De asemenea, se remarcă prin conținutul lor de vitamina C. În plus, coacăzele negre sunt bogate în antioxidanți, care au un impact favorabil asupra sănătății și vitalității. Prezența antioxidanților și antiinflamatoarelor în coacăzele negre ar putea preveni bolile cronice de rinichi. Potrivit specialiștilor, extractul acestui fruct ajută la inhibarea formării pietrelor la rinichi și protejează sistemul excretor de infecții și inflamații. De asemenea, extractul, sucul și ceaiul de coacăze negre cresc pH-ul urinei, ceea ce o face mai alcalină și stimulează eliminarea acidului oxalic și a acidului citric în exces.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566501 vizite | 144 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428088 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566501 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.