Coaja de portocală aduce numai beneficii organismului
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

432 vizite

17-01-2022

0 comentarii

Coaja de portocală aduce numai beneficii organismului

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

La ora actuală, portocala este unul dintre cele mai consumate fructe din întreaga lume, dar nu toată lumea știe că și coaja constituie o sursă de nutrienți benefici pentru organism. Din păcate, majoritatea oamenilor aruncă această coajă. Totuși, diferite studii susțin că are o mulțime de proprietăți ale căror efecte asupra organismului împiedică dezvoltarea diferitelor boli. Deși aroma sa nu este la fel de plăcută ca cea a pulpei sau a sucului, compușii săi activi sunt un motiv suficient pentru a lua în considerare încorporarea acestuia în dietă. În plus, deși este puțin amară, exista multe rețete în care se pot adăuga coji de portocală. La ce este utilă? Specialiștii susțin că fitochimicalele și flavonoidele din coaja de portocală fac din aceasta un remediu natural împotriva colesterolului. În același timp, acești antioxidanți curăță arterele și previn formarea plăcii lipidice care provoacă blocaje și cheaguri.

Totodată, portocala oferă beneficii pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece scade riscul de hipertensiune arterială, atacuri de cord și accident vascular cerebral. În plus, compușii activi ai cojii de portocală au un efect alcalin care ajută la reducerea arsurilor la stomac. Ca urmare, consumul acesteia, fie în shake-uri, fie în ceai, echilibrează pH-ul digestiv și reduce formarea în exces a acidului. De asemenea, coaja este unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru a evita sindromul colonului iritabil, diareea și tulburările inflamatorii. De parcă nu ar fi de ajuns, este calmantă și protejează intestinele. Rețineți încă un lucru! Coaja de portocală conține de câteva ori mai multă vitamina C decât sucul și, deci, este unul dintre cei mai buni aliați pentru întărirea sistemului imunitar.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494866 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258236 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441541 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420650 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994129 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575130 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508096 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.