667 vizite
26-09-2019
0 comentarii
Chiar dacă vă este greu să credeţi acest lucru, există anumite condimente, pe care le folosiţi deseori în prepararea mâncărurilor şi care vă pot ajuta să scăpaţi şi de unele probleme de sănătate. Spre exemplu, spun specialiştii, ghimbirul vă protejează împotriva acidităţii. Ceaiul de ghimbir are foarte multe calităţi, inclusiv în astfel de situaţii, aşa că adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă la 200 ml de apă fierbinte, lăsaţi la infuzat zece minute şi apoi beţi ceaiul obţinut.
Veţi observa cum ghimbirul vă relaxează muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac să nu fie împins către acesta. Apoi, cimbrul vă scapă de crampe. Luaţi o linguriţă de cimbru, maceraţi-l într-o lingură de apă rece, timp de câteva minute, apoi introduceţi-l în 250 ml de apă clocotită.
La rândul său, coriandrul este bun pentru balonare, care poate apărea, în mod special, după mesele îmbelşugate pe bază de carne sau cele de post (fasole, pâine, ulei). Senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine este extrem de deranjantă. Ca să scăpaţi de această senzaţie neplăcută, preparaţi o infuzie dintr-o linguriţă de coriandru la 250 ml de apă clocotită, lăsaţi la infuzat 15 minute şi beţi pe parcursul zilei, între mese.