Consiliere în alăptare la domiciliu, pentru tinerele mame
Sursa de Sănătate logo
Alăptarea

3068 vizite

13-01-2017

0 comentarii

Consiliere în alăptare la domiciliu, pentru tinerele mame

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Deşi alăptarea este unul dintre cele mai naturale lucruri din lume, multe mămici întâmpină dificultăţi în timpul procesului. Aceste dificultăţi pot fi preîntâmpinate şi rezolvate din timp, dacă mamele au parte de ajutor, sunt de părere specialiştii în alăptare. Mamele şi viitoarele mame trebuie să fie cât mai informate, educate şi susţinute pentru a-şi alăpta copiii, de către persoane calificate, acestea fiind consultanţii în lactaţie.

„Cauzele pentru care o mamă poate avea nevoie de o consiliereîn alăptare pot fi: lipsa unei iniţieri în alăptare, în primele două ore de la naştere; administrarea de lapte praf; separarea bebeluşului de mamă, în zilele de spitalizare; apariţia unor răni la nivelul sânilor; existenţa unui program de supt la ore fixe şi nu la cerere, aşa cum este firesc; refuzul bebeluşului de a suge la sân etc.”, explică Liliana Tudose, educator prenatal, specialist în alăptare, BB Center.

Odată cu trecerea timpului şi nerezolvarea unor astfel de situaţii, apar problemele. Pentru a evita complicaţiile, specialiştii în alăptare constănţeni oferă consiliere tinerelor mame şi la domiciliu.

„Consilierea presupune o muncă de echipă. Pe de o parte, consilierul vine cu informaţiile necesare şi experienţa, pe de altă parte, mama vine cu dorinţa de a alăpta şi acceptul de a urma sfaturile primite”, mai spune specialistul în alăptare.

Taguri articol: alăptarea alăptare consiliere fat liliana tudose bebeluşul bebe

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176085 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261361 vizite | 7582 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.