Constanţa are încă un spital privat: Ovidius Clinical Hospital
Sursa de Sănătate logo

constantaspitalprivat2-1394376537

constantaspitalprivat2-1394376537

constantaspitalprivat2-1394376537

constantaspitalprivat2-1394376537

constantaspitalprivat2-1394376537

constantaspitalprivat2-1394376537

constantaspitalprivat-1394376571

constantaspitalprivat-1394376571
Clinici şi spitale

2791 vizite

10-03-2014

1 comentariu

Constanţa are încă un spital privat: Ovidius Clinical Hospital

Articol publicat de Anca PAPAN

OCH are 34 paturi de spitalizare continuă în specialităţi chirurgicale - chirurgie generală, urologie, ortopedie şi traumatologie, neurochirurgie, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, chirurgie plas-tică, microbiologie reconstructivă - din care cinci paturi ATI.
Visul a nouă medici din Constanţa a prins, în sfârşit, contur. Începând cu această săptămână, Ovidius Clinical Hospital - OCH este singura unitate spitalicească din sud-estul României care se poate lăuda cu condiţii, dotări şi aparatură medicală de ultimă generaţie, asta spun reprezentanţii OCH.

Noul spital îşi aşteaptă deja pacienţii, chiar dacă până la deschiderea oficială mai este ceva timp. Ce-i drept, nu va fi chiar pe buzunarul fiecăruia. La această oră, unitatea spitalicească nu are contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, însă, spun reprezentanţii OCH, contractarea urmează să se facă undeva în luna aprilie.

Adrian Mociu, directorul executiv al OCH, a precizat că pacienţii asiguraţi vor avea parte de o reducere consistentă. De exemplu, pentru intervenţiile chirurgicale, reducerea este de aproximativ 1.200 lei faţă de preţul standard. Costul intervenţiilor chirurgicale pornesc undeva de la câteva sute de lei, în cazul varicelor ori a hemoroizilor, dar pot ajunge şi până undeva la 6.500 lei în cazul intervenţiilor mari şi foarte mari, cum ar fi o rezecţie de rect sau o operaţie de obezitate. Ce anume se poate trata acolo? OCH are 34 paturi de spitalizare continuă în specialităţi chirurgicale - chirurgie generală, urologie, ortopedie şi traumatologie, neurochirurgie, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, chirurgie plas-tică, microbiologie reconstructivă - din care cinci paturi ATI. Apoi 12 paturi sunt pregătite pentru specialităţi medicale - medicină internă, gastroenterologie, nefrologie, cardiologie, neurologie, oncologie medicală, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, endocrinologie, reumatologie, recuperare, medicină fizică şi balneologie. În plus, alte şapte paturi sunt pentru spitalizarea de zi. OCH se laudă cu trei săli de operaţie dotate cu aparatură de ultimă oră, sterilizare proprie, farmacie, compartiment endoscopie digestivă, bază de tratament, compartiment imagistică medicală, laborator de anatomie patologică şi lista continuă.

Deşi este un spital abia deschis, chirurgul Răzvan Popescu a precizat că deja două persoane care se luptă cu cancerul sunt în pregătiri şi urmează cât de curând să fie operate. Medici valoroşi În rândul celor nouă medici care au pus pe picioare acest spital, se numără dr. Nicolae Ciufu, dr. Carmen Ciufu, dr. Cătălin Bosoteanu, dr. Răzvan Popescu şi dr. Eugen Dumitru. Acestora li s-au alăturat şi doi medici de la Spitalul de Ortopedie din Eforie care s-a desfiinţat de curând, printre care şi dr. Eugen Rubeli, precum şi cu-noscutul gastroenterolog dr. Eugen Dumitru. Acestea sunt însă doar câteva nume. Spitalul beneficiază de im-plicarea a 35 - 40 de medici, precum şi a 60 de asistente, infirmiere, brancardieri şi alt personal mediu. Construcţia acestei unităţi spi-taliceşti a durat doar opt luni şi jumătate. Nu a fost ridicată pe raza municipiului Constanţa, ci spre intrarea în Ovidiu, dinspre Constanţa. Acolo s-a găsit spaţiul necesar unui astfel de proiect.

Taguri articol: important Ovidius Clinical Hospital spital privat stiri medicale

Comentează aici

1 comentariu

1 iulie 2014
pavel florentina

asa da spital

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661406 vizite | 57219 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

49696 vizite | 9120 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17551 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431360 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001491 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671642 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661406 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577688 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.