Consumaţi fructe de sezon! De ce este bine să mâncăm cât mai multe prune
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

1443 vizite

25-08-2017

0 comentarii

Consumaţi fructe de sezon! De ce este bine să mâncăm cât mai multe prune

Potrivit fitoterapeuţilor, prunele au un conţinut redus de calorii şi nu conţin grăsimi saturate. Aceste fructe conţin foarte multe elemente care promovează sănătatea, antioxidanţi, minerale şi vitamine.

Dintre compuşii sănătoşi, prezenţi în prune, amintim fibrele dietetice, sorbitolul şi isatinul, care ajută la reglarea funcţionării sistemului digestiv şi, prin urmare, ajută la ameliorarea constipaţiei severe.

Prunele se află pe lista fructelor care conţin cantităţi foarte mari de antioxidanţi. Acestea conţin cantităţi mare de vitamina C, care este, de asemenea, un puternic antioxidant natural.

„Consumul de alimente bogate în vitamina C ajută corpul să dezvolte rezistenţă împotriva agenţilor infecţioşi, să controleze inflamaţia şi să elimine radicalii liberi nocivi. Prunele proaspete sunt o sursă bogată de vitamină A şi betacaroten. Vitamina A este esențială pentru o vedere bună. De asemenea, este necesară pentru menţinerea sănătăţii mucoaselor, dar şi a pielii. Consumul de fructe proaspete, bogate în vitamina A, protejează de cancerul pulmonar şi al cavităţii bucale. Prunele mai conţin şi flavonoizi poli-fenolici care susţin sănătatea, cum ar fi luteina, criptoxantina şi zeaxantina, în cantităţi semnificative. Aceşti compuşi acţionează ca agenţi de curăţare a radicalilor liberi care joacă un rol în procesul de îmbătrânire şi în apariţia diferitelor boli”, explică dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Prunele sunt bogate în minerale, precum potasiul, fluor şi fier. Fierul este necesar pentru formarea de globule roşii. Potasiul este o componentă importantă a fluidelor celulare şi a organismului, care ajută la controlul ritmului cardiac şi al tensiunii arteriale.

De asemenea, ele sunt surse de vitamine, cum ar fi niacină, vitamina B-6 şi acid pantotenic. Aceste vitamine ajută organismul să metabolizeze carbohidraţii, proteinele şi grăsimile. Prunele oferă organismului, de asemenea, vitamina K, esenţială pentru funcţionarea multor factori de coagulare în vasele de sânge, precum şi în metabolismul osos.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661547 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

67695 vizite | 11679 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17779 vizite | 1803 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431834 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001774 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661547 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578154 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.