Consumați mai multă apă și nu veți mai fi tentați să beți cafea!
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

247 vizite

26-09-2022

0 comentarii

Consumați mai multă apă și nu veți mai fi tentați să beți cafea!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Vreţi să renunţaţi la cafea? Dacă ați luat deja o decizie în acest sens, trebuie să știți și că acest lucru poate avea unele simptome care indică faptul că organismul este dependent de ea. Printre acestea se numără: iritabilitatea, durerile de cap, anxietatea, lipsa de concentrare. Vestea bună este că, deşi pare greu, puteţi să renunţați la cafea de tot sau, cel puţin, puteţi începe să beți mai puţină. Iată câteva sfaturi utile în demersul vostru de a renunţa la cafea: nu renunţați la cafea brusc.

Specialiștii sunt de părere că, dacă vreți să renunţați dintr-o dată la cafea, veți pune o presiune inutilă pe umerii voștri, ba chiar este posibil chiar să fie atât de frustrant încât să abandonați planul mai repede decât vă aşteptaţi. Așa că cel mai înţelept este să renunţați la aceasta treptat.Primul pas este să beți mai puţină cafea zilnic. Începeți prin a bea o cană dimineaţa şi săriți peste cele de pe parcursul zilei. În același timp, puteți înlocui cafeaua cu ceaiul verde, care îi furnizează corpului cafeina de care are nevoie, dar în doze mai mici. Cercetătorii spun că, la 30 de minute după consumul de ceai verde, în corp se instalează o stare de relaxare şi alertă mentală, datorită concentraţiei mari de L-teanină. Ca urmare, este indicat să înlocuiți cafeaua cu un mic dejun copios, care să vă facă plăcere. Medicii recomandă fructele, cum sunt merele, afinele, căpşunile şi zmeura, care vă satisfac pofta de dulce și sunt bogate în fibre şi antioxidanţi. Apoi, beți mai multă apă. De multe ori vă faceți încă o cafea, pentru că vă simţiți obosit. Specialiştii spun, însă, că deshidratarea accentuează oboseala. Deci, cel mai bine este să beți mai multă apă pe parcursul zilei ca să nu mai fiți tentați să recurgeți la cafea.

Taguri articol: sfatul medicului cafea deshidratare ceai oboseala

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660619 vizite | 32406 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8662 vizite | 1249 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10150 vizite | 1092 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429324 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000223 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660619 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577350 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.