Consumul ceaiului de fenicul este contraindicat femeilor însărcinate
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

60 vizite

20-02-2024

0 comentarii

Consumul ceaiului de fenicul este contraindicat femeilor însărcinate

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Unii oameni nu știu că feniculul are proprietăți antiseptice, antispastice, carminative, diuretice, expectorante, stomahice, vermifuge etc. Dintre indicațiile terapeutice ale ceaiului amintim: obezitate, colici intestinale, colici abdominale la sugari, balonare, colită spastică. În plus, acesta crește secreția de lapte matern și ajută în caz de parazitoze, diferite infecții urinare, răceală. Ceaiul mai este util în gripă, sindromul colonului iritabil, și, în același timp, menține sănătatea rinichilor și a vezicii urinare, atenuând simptomele sindromului premenstrual și pe cele date de menopauză, protejând, totodată, împotriva stresului oxidativ.

Mare atenție, însă! Consumul de fenicul este contraindicat femeilor însărcinate. În plus, este foarte important a nu se depăși dozele recomandate, deoarece supradozajul poate cauza helucinații, somnolență, crize epileptiforme. De asemenea, este important de reținut că pe întreaga perioadă de tratament sau consum de ceai este recomandat a se evita expunerea la soare sau radiații UV datorită efectului fotosensibilator pe care feniculul îl are. Pentru prepararea infuziei adăugați două lingurițe de semințe zdrobite într-o cană cu apă fierbinte. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 15 minute, după care se strecoară și se consumă până la trei căni pe zi, de preferat pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă.

Taguri articol: sfatul medicului fenicul sindromul colonului iritabil obezitate

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46322 vizite | 8580 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431244 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001427 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.