Consumul de leguminoase este foarte important. Care sunt cele mai indicate
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

860 vizite

15-02-2022

0 comentarii

Consumul de leguminoase este foarte important. Care sunt cele mai indicate

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Toată lumea ar trebui să fie conștientă că regimul alimentar pe care îl adoptă este extrem de important pentru organism. În mod special, consumul regulat de leguminoase are multiple beneficii pentru sănătatea sistemului cardiovascular și a sistemului nervos. Știți care sunt cele mai bune leguminoase pentru sănătate?

Datorită conținutului lor de fibre alimentare, proteine și antioxidanți, leguminoasele sunt unul dintre cele mai recomandate alimente pentru a suplimenta o dietă sănătoasă. Potrivit dr. Geanina Pătrașcu, deși mulți oameni nu le consumă în mod regulat, toate tipurile de leguminoase au proprietăți interesante de care merită să profităm. În plus, sunt foarte versatile în bucătărie și pot fi incluse în zeci de preparate. De exemplu, lintea este o sursă de energie pentru organism datorită conținutului ridicat de carbohidrați complecși. Asimilarea acestui macronutrient poate favoriza reglarea glicemiei și poate contribui la îmbunătățirea productivității fizice și psihice.

Totodată, lintea este bogată în proteine fără grăsimi, spre deosebire de proteinele de origine animală. De asemenea, conține fibre, care pot ajuta la îmbunătățirea digestiei. În plus, aceasta conține vitamina B, care ajută la reglarea activității sistemului nervos și a creierului. Conținutul său de seleniu și fier poate scădea riscul de anemie. De remarcat este faptul că, pentru a favoriza absorbția fierului din această leguminoasă, trebuie să consumați băuturi care conțin vitamina C sau legume verzi și roșii.

Pe lângă cele de mai sus, trebuie menționat faptul că lintea este o sursă importantă de polifenoli, substanțe antioxidante care luptă împotriva daunelor oxidative și radicalilor liberi. La rândul său, soia se remarcă datorită beneficiilor sale fantastice. Conform specialiștilor, aceasta oferă carbohidrați, proteine și grăsimi, în principal grăsimi polinesaturate. Apoi, fasolea verde se caracterizează prin conținutul ridicat de apă, precum și prin faptul că este o sursă de carbohidrați complecși și aminoacizi. Datorită conținutului său de potasiu și fosfor, fasolea ajută la combaterea retenției de lichide și a inflamației. Năutul reprezintă o sursă importantă de nutrienți esențiali pentru organism. Conținutul său de acizi grași poate aduce beneficii sănătății cardiovasculare, deoarece poate favoriza reglarea colesterolului crescut și a tensiunii arteriale. Pe lângă aceste alimente, toate celelalte sunt recomandate, pentru că fiecare aduce un gram de sănătate organismului vostru.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661480 vizite | 57220 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

56164 vizite | 10006 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17670 vizite | 1789 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431465 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001605 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671661 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661480 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577864 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.