Consumul de mezeluri, la fel de dăunător ca fumatul
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

4907 vizite

28-03-2016

0 comentarii

Consumul de mezeluri, la fel de dăunător ca fumatul

Organizaţia Mondiala a Sănătăţii a publicat un raport cu scopul de a lansa un semnal de alarma în privinţa consumului cărnii procesate şi a celei roşii, care, potrivit specialiştilor, ar fi la fel de cancerigene ca şi fumatul. Pe aceasta listă, carnea procesata de tip costiţă, şuncă etc., precum şi carnea roşie proaspătă va fi inclusă în categoria „cancerigen pentru oameni”, alături de alcool, arsenic şi ţigări.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează de mai mulţi ani că există „dovezi puternice” potrivit cărora consumul excesiv de carne roşie poate cauza cancer intestinal.

„Există dovezi că produsele procesate din carne, chiar şi în cantităţi mici, ar creşte riscul de cancer. O posibilă explicaţie este că pigmentul care dă culoarea cărnii roşii, hematina, ar putea afecta mucoasa intestinului. Printre altele, atunci când carnea este conservată prin afumare, uscare sau saramură, sau prin adăugarea de conservanţi, se pot forma factori cancerigeni”, potrivit specialiştilor în domeniu.

De asemenea, studiile arată că oamenii care consumă multă carne roşie tind să mănânce mai puţine alimente pe bază de plante, care protejează împotriva cancerului. Este indicat consumul a mai puţin de 500 de grame, greutate după gătire, pe săptămână de carne roşie, precum vită, porc sau miel. De asemenea, consumul de produse procesate din carne precum şunca, salamul sau costiţa ar trebui redus cât de mult posibil, ne sfătuiesc specialiştii.

Taguri articol: alimentatie sfatul medicului alimente

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661405 vizite | 57219 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

49560 vizite | 9106 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17550 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431359 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001489 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671642 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661405 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577682 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.