Consumul regulat de ceai de merișoare previne infecțiile urinare
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

40 vizite

10-02-2024

0 comentarii

Consumul regulat de ceai de merișoare previne infecțiile urinare

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Merișoarele sunt fructe bogate în polifenoli, antioxidanți naturali, fiind utilizate în fitoterapie pentru prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni. Proprietățile lor anti-microbiene și anti-oxidante le fac ideale pentru menținerea unei sănătăți optime. Potrivit specialiştilor, una dintre cele mai cunoscute virtuți ale merișoarelor este acțiunea lor asupra sistemului urinar. Studiile in vitro au demonstrat că merișoarele au capacitatea de a preveni bacteriile să se fixeze în vezica urinară. Consumul regulat de ceai de merișoare nu doar că previne infecțiile urinare, dar poate avea și un efect curativ. Pe lângă prevenirea infecțiilor tractului urinar, acestea pot contribui la prevenirea bolilor parodontale și cariilor. Protejând gingiile și dinții prin împiedicarea bacteriilor să se așeze, merișoarele se dovedesc a fi un aliat puternic pentru sănătatea orală.

Cum pot beneficia oamenii de proprietățile merișoarelor? În prezent, există mai multe forme de consum: de la capsulele și suplimentele alimentare până la consumul de merișoare proaspete sau uscate. Cu toate acestea, consumul excesiv poate cauza efecte secundare precum diaree, balonare sau crampe, în special la persoanele care urmează tratamente anticoagulante. Pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează, consultarea medicului înainte de a consuma merișoare este recomandată, deoarece nu există suficiente dovezi pentru a stabili dacă aceste fructe pot avea vreun efect advers.

Taguri articol: sanatate sfatul medicului fitoterapie tratament ceai

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite | 46263 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

10104 vizite | 1590 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

12764 vizite | 1372 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429558 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000298 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671485 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577383 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.