Controlul diabetului zaharat: simptome şi factori de risc
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2298 vizite

07-04-2016

1 comentariu

Controlul diabetului zaharat: simptome şi factori de risc

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Diabetul capătă o amploare din ce în ce mai mare, ultimele date relevate de către Federaţia Internaţională de Diabet arătând că, aproximativ 386 milioane de oameni, din întreaga lume, aveau diabet în anul 2014, iar numărul lor este în creştere, mai ales în ţările slab şi mediu dezvoltate.


Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa primul raport global, cu privire la diabet, pentru a oferi o situaţie clară a problematicii acestei afecţiuni. Raportul va susţine nevoia de sisteme de sănătate mai puternice, asigurând o prevenire şi un control îmbunătăţite, pentru un management eficient al diabetului zaharat.


„Un stil de viaţă sănătos, pentru prevenirea diabetului zaharat, înseamnă o alimentaţie sănătoasă, mişcare şi activitate fizică, controlul periodic al greutăţii şi al glicemiei, excluderea factorilor toxici, relaţii armonioase etc.”, a declarat dr. Loti Popescu.


Semnele alarmante care ar trebui să atragă atenţia oamenilor cu privire la îmbolnăvirea cu diabet zaharat sunt: urinările frecvente, setea excesivă, pierderea în greutate, oboseala, lipsa de interes şi concentrare, vărsături şi dureri gastrice, furnicături şi/sau amorţeală la nivelul membrelor, vedere înceţoşată, infecţii frecvente şi vindecarea tardivă a rănilor.


„Diabetul de tip 2 are mai mulţi factori de risc. Unii dintre aceştia sunt obezitatea, sedentarismul, intoleranţa la glucoză, dieta nesănătoasă, hipertensiunea arterială şi hipercolesterolemia, istoricul familial şi gestaţional de diabet, rasa şi etnia”, adaugă dr. Loti Popescu.


Ministerul Sănătăţii a demarat o campanie, cu prilejul „Zilei Mondiale a Sănătăţii”, marcată, astăzi, 7 aprilie, ce are ca scop, conştientizarea populaţiei asupra rolului fiecăruia, în promovarea şi păstrarea propriei sănătăţi şi declan-şarea unor acţiuni specifice şi eficiente în abordarea diabetului.

Taguri articol: sfatul medicului loti popescu diabet hipertensiune campanie colesterol diabet zaharat oboseala vindecare simptome stil de viaţă sănătos stil de viaţă

Comentează aici

1 comentariu

7 aprilie 2016 LCHF.ro
Diabetul este o boala reversibila

Este laudabila campania Ministerului Sanatatii de constientizare a populatie cu privire la diabet. Insa pe langa incercarea de constientizare trebuie sa vina si cu solutii concrete, cu planuri de prevenire, cu programe de reversare a bolii, cu informatii bazate pe metode stiintifice corecte si moderne, cu informarea medicilor de familie in primul rand in a da sfaturi viabile bolnavilor. E timpul sa se termine cu vesnicul "mancati mai putin si faceti mai multa miscare" deoarece nu functioneaza! Cel putin nu in cazul majoritatii si nu pe perioade indelungate. Diabetul este o boala reversibila si puteti sa va scadeti glicemia fara medicamente prin alimentatie. Scoateti din dieta carbohidratii (paine, cartofi, paste, orez, zahar, cereale etc) si in acest fel veti avea un nivel scazut si constant al insulinei. Regimul alimentar pe care il urmam are o importanta majora in viata noastra, de aceea este important sa ne hranim in cel mai sanatos si mai natural mod cu putinta. Spre exemplu, alimentatia LCHF (low carb high fat) este recunoscuta pentru beneficiile sale: reversarea diabetului si tinerea sub control a glicemiei, scadere in greutate, scaderea migrenelor, scaderea poftei de dulce, imbunatatirea somnului, imbunatatirea problemelor abdominale, normalizarea tensiunii arteriale.

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259263 vizite | 105352 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235565 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420020 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401253 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981643 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659204 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504765 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.