Copilul face skateboarding? Alegeți-i cu atenție echipamentul de protecție!
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

614 vizite

17-08-2022

0 comentarii

Copilul face skateboarding? Alegeți-i cu atenție echipamentul de protecție!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Skateboardingul la copii este o decizie grea pentru unii părinți, pentru că, la fel ca și alte sporturi, presupune riscuri, dar, chiar și așa, puteți reduce șansele de accidente. În principiu, există opinii contradictorii cu privire la momentul potrivit începerii unui astfel de sport. Unii sugerează familiarizarea cu obiectul respectiv la vârsta de trei sau patru ani. Alții recomandă vârsta de cinci ani, susținând că, înainte de această vârstă, dezvoltarea motricității fine nu este completă și există probleme de echilibru.

În acest sens, Societatea de Ortopedie Pediatrică din America de Nord (POSNA) susține că orice copil poate suferi răni la skateboarding, dar există intervale de vârstă cu probabilitate mai mare. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă supravegherea strictă a copiilor cu vârsta între șase și zece ani, iar cei cu vârsta sub cinci ani nu ar trebui să practice acest sport, dar regulile au excepții. În cazul copiilor, de exemplu, standardele de aur sunt vigilența adulților și utilizarea echipamentului de protecție. Lipsa de siguranță are la bază achiziționarea de plăci ieftine de o calitate îndoielnică. Unele sunt practic de unică folosință, fiind doar niște jucării rigide și incomode. Ca urmare, rănile obișnuite corespund căderilor minore, ale căror consecințe sunt zgârieturile, vânătăile sau tăieturile. Totodată, există și accidente mai grave, atunci când copiii cad de la înălțimi considerabile. În astfel de situații, consecințele variază de la leziuni ale membrelor și articulațiilor, până la oase rupte și traumatisme cerebrale. Acesta este motivul pentru care este necesar a se verifica echipamentul de siguranță, să fie fabricat din materiale de calitate și să stea bine pe poziție, protejând copilul. Altfel spus, fiecare instrument trebuie să se potrivească perfect, pentru că nereglarea echipamentului reduce protecția.

Taguri articol: sfatul medicului accident copii ortopedie probleme echilibru reguli sport dezvoltare leziuni

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566566 vizite | 145 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428088 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566566 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.