„Copilul meu adoarme la prânz numai cu scandal!“
Sursa de Sănătate logo

copil (1)

copil (1)
Pediatrie

919 vizite

11-05-2012

0 comentarii

„Copilul meu adoarme la prânz numai cu scandal!“

Articol publicat de Dr. Anca Sima

„Fetiţa mea are trei ani şi jumătate şi, de ceva timp, nu mai vrea să doarmă la prânz decât după un scandal zdravăn. Problema e că dacă nu-şi face somnul nu mă mai înţeleg cu ea, chiar şi somnul de noapte nu mai este liniştit, ca înainte. Nu ştiu ce să fac, am nevoie de ceva sfaturi. Vă mulţumesc!” (Cristiana Timnea). * * * Că nu sunteţi singura într-o asemenea situaţie ne-a confirmat-o şi medicul primar pediatru Anca Sima, din cadrul Clinicii Homeomed. Mai cu seamă la această vârstă, copiii încep să facă nazuri când trebuie să-şi facă somnul de prânz. Specialista atrage atenţia că problema trebuie tratată cu maximă seriozitate, întrucât dacă nu dorm în timpul zilei, greu li se va mai putea intra în voie. Totul, din cauză că oboseala acumulată pe parcursul zilei îi va stoarce de energie şi îi va face năzuroşi, dificili. Programul, respectat cu sfinţenie Indiferent de mofturi, cei mici trebuie obişnuiţi cu programul de somn din timpul zilei, pentru a se dezvolta armonios şi pentru a avea o sănătate bună. Aşadar, regula rămâne regulă, ora de somn ar trebui să fie cam aceeaşi în fiecare zi sau cu modificări sensibile. Ideal ar fi ca pregătirile de somn să înceapă la ora 13,00. Cei în grija cărora se află copiii trebuie să-şi organizeze activitatea zilnică de aşa natură încât să le asigure copiilor un somn de după amiază de circa două ore. Dacă sunt probleme, micuţul poate fi domolit cu activităţi liniştitoare, precum comentarea unor desene drăguţe dintr-o carte de poveşti, discuţii vesele despre animale, în general, trebuie atras cu lucruri plăcute, care să-l liniştească, nicidecum să-l agite. Poate fi încurajat să facă nani alături de animăluţul de pluş preferat sau pe fondul unei melodii calde, din cele special compuse pentru acest moment. Este adevărat că dacă nu doarme ziua, şi somnul de noapte va fi agitat din cauza oboselii, de aceea este obliga-toriu ca micuţul să se odihnească la prânz.

Taguri articol: familie bebe pediatrie ingrijirea copilului

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323605 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29754 vizite | 12613 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324725 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343861 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954020 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625705 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550100 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.