Corcoduşele îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

490 vizite

08-12-2020

0 comentarii

Corcoduşele îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Corcoduşele au un rol important în buna funcţionare a creierului, deoarece fosforul şi magneziul din compoziţia lor îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare. Ele pot fi consumate în diferite moduri, crude, în compoturi sau la acrirea diferitelor preparate. În cazul celor care doresc să scadă în greutate, corcoduşele sunt o alegere foarte bună, asta pentru că au un conţinut important de apă, o încărcătură calorică scăzută şi un efect revigorant şi tonic, mai ales atunci când sunt consumate în stare proaspătă, când acţiunea antioxidantă şi antiinflamatorie este cea mai puternică.

Specialiştii csid.ro spun că un pahar din acest suc natural de corcoduşe, băut înainte de masă, determină o stare de saţietate precoce şi accelerează procesul de ardere a grăsimilor. Corcoduşele galbene, de exemplu, sunt bogate în beta-caroten, antioxidant cu efect împotriva radicalilor liberi, zeaxantină şi flavonoizi, cu rol hipocolesteroleminat şi antihipertensiv. Corcoduşele roşii (coapte) conţin licopen, nutrient cu rol în prevenirea bolilor canceroase cu proprietăţi antivirale şi antiinflamatorii. Cu un aport generos de vitamina C şi fier, corcoduşele pot preveni şi trata anemiile, precum şi stările de oboseală şi epuizare. De asemenea, întăresc sistemul imunitar, dar pot face minuni şi pentru răni. Astfel, compresele îmbibate în sucul proaspăt al acestor fructe se aplică pe acestea timp de câteva minute.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70673 vizite | 37168 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328682 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959021 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631597 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552259 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.