Crema de protecţie solară, obligatoriu de folosit în lunile de vară
Sursa de Sănătate logo
Frumuseţe

109 vizite

10-08-2022

0 comentarii

Crema de protecţie solară, obligatoriu de folosit în lunile de vară

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Soarele este unul din elementele indispensabile vieţii pe planetă şi are un rol esenţial în viaţa noastră de zi cu zi. Însă această sursă de energie şi căldură poate deveni un duşman al pielii, cu fiecare arsură solară, crescând riscul cancerului de piele. În rutina zilnică, este obligatoriu să folosiți ca accesoriu o cremă de protecţie solară. Când faceți sport în aer liber, când vă plimbați, inclusiv când este înnorat, cea mai bună cale către o piele frumoasă şi sănătoasă este protecţia solară permanentă, pe parcursul întregului an.


Un produs de protecţie solară reprezintă un preparat (de exemplu o cremă, un ulei sau o loţiune) conceput pentru aplicarea în contact cu pielea cu scopul principal de a o proteja împotriva razelor UV prin absorbţia, dispersarea sau reflectarea acestora. Acesta trebuie să vă ajute să evitați arsurile solare şi să vă protejeze împotriva fotoîmbătrânirii, cancerului de piele, fototoxicităţii cauzate de consumul medicamentelor fotosensibilizatoare.


„Este foarte important să vă protejați pielea tot timpul, nu doar când mergeți la plajă. Crema de protecţie solară ar trebui să fie accesoriul vostru zilnic. Aplicaţi produsul fotoprotector cu 20 minute înainte de expunere la soare şi reaplicaţi la două ore sau la 40 minute dacă aţi făcut baie sau v-ați uscat cu prosopul”, recomandă specialiştii Minifarm.


La ce trebuie să fiți atenţi când alegeți crema de protecţie solară? Utilizaţi produse de fotoprotecţie cu SPF> 30+, ce protejează atât împotriva razelor UVB, cât şi UVA. Apoi, verificaţi calitatea ambalajului, integritatea acestuia şi termenul de valabilitate și efectuaţi testul pentru depistarea eventualelor alergii. Atenție! Aplicaţi crema pe o suprafaţă mică a pielii pentru a vedea dacă apar reacţii adverse.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176085 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261364 vizite | 7583 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.