Creştere alarmantă a românilor infectaţi cu virusul HIV
Sursa de Sănătate logo

a-red-aids-awareness-ribbon-large

a-red-aids-awareness-ribbon-large
Boli şi afecţiuni

818 vizite

27-07-2012

0 comentarii

Creştere alarmantă a românilor infectaţi cu virusul HIV

Articol publicat de Alexandra MALACHI
Aproape 35 de milioane de persoane din toată lumea sunt contaminate cu virusul HIV, iar 97 la sută dintre bolnavi trăiesc în ţări sărace şi nu au acces la tratamente, din lipsă de bani. În ciuda campaniilor de prevenire şi a progreselor din domeniul medicinii, din anul 2001 şi până acum se observă o creştere alarmantă a celor infectaţi cu HIV. Situaţia este extrem de îngrijorătoare în unele ţări din Europa de Est şi Asia centrală, unde, potrivit raportului din 2011 al Programului Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA, cazurile de îmbolnăvire cu acest virus ar fi crescut din 2001 cu 266 la sută. Printre ţările menţionate se numără şi România. Duminica trecută, la Washington, Statele Unite ale Americii, a început a 19-a Conferinţă Internaţională privind SIDA. Cei 25.000 de participanţi din 190 de ţări sunt animaţi de speranţa într-o nouă mobilizare mondială pentru a pune capăt pandemiei care, în ultimii treizeci de ani, a provocat moartea a 30 de milioane de oameni. Mai mult, evenimentul îşi propune să contribuie la extinderea accesului la tratamente şi la continuarea cercetărilor în domeniul HIV. Prezentă la conferinţa de la Washington, Nicoleta Dascălu, directoarea Asociaţiei Române Anti-SIDA (ARAS), a declarat că cifrele raportate de ONUSIDA nu sunt atât de surprinzătoare, creşterea numărului de bolnavi fiind explicată în special de lipsa serviciilor de prevenire. Guvernele nu acordă finanţări pentru prevenire, iar de la intrarea în Uniunea Europeană, România nu mai este eligibilă pentru finanţarea de la Fondul mondial de luptă împotriva bolii SIDA. Din acest motiv nu mai sunt acordate multe servicii de prevenire sau de asistenţă medicală avansată care beneficiau de finanţarea acestui fond.
Taguri articol: stiri medicale boli şi afecţiuni hiv sida

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259264 vizite | 105352 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235565 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420021 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401254 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981643 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659204 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504765 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.