Cu ce probleme se confruntă bebeluşii la naştere
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

974 vizite

01-07-2018

0 comentarii

Cu ce probleme se confruntă bebeluşii la naştere

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Toţi părinţii sunt nerăbdători înainte de naşterea noului membru al familiei şi se întreabă cum va arăta cel mic. Spre surprinderea lor, însă, de cele mai multe ori, bebeluşul arată cu totul altfel faţă de ceea ce şi-au imaginat ei. Chiar dacă nou-născutul nu are tocmai look-ul la care vă aşteptaţi, adulţii trebuie să înţeleagă că, înainte de toate, aspectul bebeluşului este mai puţin important, starea lui de sănătate fiind cea care contează.

Drept urmare, înţelegerea aspectului normal al unui nou-născut vă poate ajuta să conştientizaţi faptul că toate trăsăturile tipice nou-născuţilor vor dispărea. Astfel, fontanela anterioară sau „moalele capului” este locul de unire a oaselor capului şi împreună cu fontanela posterioară constituie locul care permite creşterea oaselor craniului şi, prin aceasta, creşterea şi dezvoltarea creierului. De precizat că fontanela anterioară se închide până la vârsta de un an şi jumătate. Apoi, nou-născutul prezintă în primele lui săptămâni de viaţă nişte firişoare de păr pe umeri, braţe şi spate, numite şi lanugo, dar acestea cad în timp. De asemenea, au declarat medicii constănţeni, nu vă speriaţi dacă puiul de om prezintă pete roşii pe pleoape, frunte, nas ori ceafă, întrucât acestea dispar după mai multe luni de zile.

Nici abdomenul mărit sau lăţit nu reprezintă o problemă. Practic, acest aspect se datorează hipotoniei muşchilor abdominali. Deseori, părinţii au impresia că cei mici suferă de afecţiuni oftalmologice, că au, mai ales, strabism, pentru că observă că le ochii fug în afară sau în interior. Nu vă panicaţi! Acest lucru se datorează hipotoniei muşchilor care favorizează mişcarea globilor oculari în interiorul orbitei, iar până la vârsta de aproximativ un an, strabismul nu are semnificaţie patologică. Nu în ultimul rând, se poate vorbi despre fimoza fiziologică, care înseamnă un prepuţ strâns şi este specific tuturor sugarilor şi copiilor mici şi nu se indică decalotarea totală, deoarece există riscul de a nu mai putea să se aducă prepuţul în poziţia normală.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660497 vizite | 26363 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8149 vizite | 1019 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9599 vizite | 915 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429254 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000195 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671451 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660497 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577345 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.