Cu ochelari, de mici. Cât de periculoase sunt telefoanele şi tabletele, la copii
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto: Raise Smart Kid

Sursa foto: Raise Smart Kid
Părinţi

915 vizite

11-02-2020

0 comentarii

Cu ochelari, de mici. Cât de periculoase sunt telefoanele şi tabletele, la copii

Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ

Tabletele şi telefoanele inteligente au intrat de mult timp pe mâna copiilor care, pe măsură ce învaţă să le folosească, devin tot mai dependenţi de aceste dispozitive. Nu este nimic rău ca cei mici să fie în pas cu tehnologia, însă medicii avertizează că acestea nu sunt jucării, iar timpul petrecut în faţa ecranului trebuie limitat, altfel vederea copiilor poate fi afectată serios.

E bine de ştiut că ochii adulţilor sunt diferiţi de cei ai copiilor, în sensul în care, pe măsură ce înaintăm în vârstă, cristalinul devine mai rezistent la lumina albastră emisă de ecranele dispozitivelor electronice. În timp, expunerea frecventă şi îndelungată la surse de lumină albastră poate avea efecte nocive asupra retinei celor mici.

Astfel, dacă în trecut miopia apărea la copii şi adolescenţi din cauza cititului de aproape, mai ales la lumină slabă sau artificială, acum se pare că telefoanele şi tabletele sunt principalii factori de risc. Dr. Eliza Avram, medic primar oftalmolog, sfătuieşte părinţii să nu-şi lase copiii să petreacă prea mult timp în faţa ecranelor dispozitivelor electronice.

„Părinţii trebuie să-i urmărească pe copii, încă de la vârsta de trei ani, să observe dacă le fug ochii sau dacă nu văd la distanţă şi să vină cu ei la medic, astfel încât tratamentul de corecţie optică să înceapă din timp”, declară medicul oftalmolog.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201813 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387512 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

58957 vizite | 47175 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381440 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972336 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647497 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560537 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498555 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.