Cum avem grijă de pielea fragilă a bebeluşilor
Sursa de Sănătate logo
Dezvoltare

3406 vizite

23-10-2015

0 comentarii

Cum avem grijă de pielea fragilă a bebeluşilor

Articol publicat de Andreea Năstase

Pentru majoritatea părinţilor, îngrijirea unui copil venit pe lume reprezintă o adevărată provocare. Fiind atât de fragili, bebeluşii ne-cesită o îngrijire specială, inclusiv în ceea ce priveşte produsele de igienă sau îngrijire de zi cu zi. Familia devine mult mai atentă la produsele utilizate, la etichetele acestora, pentru a nu pune în pericol sănătatea celui mic.

„Venirea pe lume a unui copil reprezintă un motiv pentru a recon-sidera stilul de viaţă pe care îl abordează. Părinţii încep să fie mult mai preocupaţi de produsele pe care le cumpără, de ce creme sau detergenţi utilizează când vine vorba de pielea nou-născutului. De altfel, pielea bebeluşului este diferită de cea a unui adult, are un Ph diferit, este mai sensibilă şi mai predispusă la iritaţii şi infecţii şi are nevoie de îngrijiri speciale, cu produse concepute special pentru cei mici.

Curăţarea, hidratarea corespunzătoare şi hrănirea sunt paşi esenţiali.

Pentru îngrijirea pielii bebeluşului, este recomandat ca părinţii să folosească produse fără parfum, alcool, coloranţi şi parabeni.

O bună alegere sunt produsele naturale fabricate din ingrediente minerale, vegetale şi/sau de origine animală care nu conţin compuşi sintetici sau petroderivaţi.

Întrucât nu există o reglementare legală a folosirii termenului natural, folosit adesea fără temei, ci doar a termenilor ecologic, bio sau organic, nouă, ca şi cumpărători, ne revine responsabilitatea de a ne documenta, de a petrece un minut în plus la raft pentru verificarea etichetelor.

Temperatura apei de baie trebuie să fie apropiată de cea a corpului (37, max. 38°C), evitaţi băile fierbinţi şi prelungite. După baie, pielea copilului trebuie uscată prin tamponare cu un prosop moale, altfel riscă leziuni la nivelul epidermului”, a precizat dr. Mohamed Zaher, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul spitalului privat Isis.

Taguri articol: bebe dezvoltare piele îngrijire dr. mohamed zaher obstetrică-ginecologie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494814 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258220 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441520 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420632 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994123 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575123 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508089 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.