Cum ne ajută dansul să fim mai sănătoşi
Sursa de Sănătate logo

dans-1334088315

dans-1334088315

994 vizite

11-04-2012

0 comentarii

Cum ne ajută dansul să fim mai sănătoşi

Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ
Puţini oameni mai dansează regulat în ziua de astăzi. Tinerii o fac la sfârşit de săptămână, iar vârstnicii numai la vreo nuntă sau sărbătoare. Conform specialiştilor, dansul este una dintre cele mai complete activităţi fizice, ne menţine în formă atât fizicul, cât şi psihicul.  Dansul este un exerciţiu cardio foarte bun. La fel ca alte tipuri de exerciţii cu impact cardio destul de redus, precum joggingul şi aerobicul, dansul poate îmbunătăţi sănătatea cardiovasculară, creşte rezistenţa organismului, a oaselor şi a muşchilor şi poate stopa apariţia unor boli, ca diabetul sau afecţiunile cardiace. „Dansul poate aduce mai mult decât tradiţionalul cardio. Alergarea pe banda rulantă poate îmbunătăţi rezistenţa cardiovasculară şi a corpului, dar o activitate precum dansul le atinge pe cele două, dar şi rezistenţa musculară şi flexibilitatea. În plus, îmbunătăţeşte echilibrul, agilitatea, capacitatea de coordonare, viteza de reacţie”, explică Fabio Comana, fiziologist şi profesor de fitness la Academia Naţională de Medicină Sportivă din SUA. Dansul este distractiv. „Dacă exerciţiile nu reprezintă o activitate plăcută, nu te vei ţine de treabă. Pe când dansul este pur şi simplu distractiv. În plus, plăcerea de a realiza mişcări dificile poate conduce la eliberarea de hormoni, ca serotonina şi endorfinele”, mai spune Comana. Dansul menţine mintea ageră. Cu toţii am auzit că activităţile precum cititul sau jocurile pot menţine mintea ageră şi chiar pot întârzia cu mulţi ani apariţia demenţei. Dar, potrivit unor studii recente, la fel şi dansul. Conform unui studiu publicat de Jurnalul de medicină New England, mişcările de dans practicate în mod constant pot reduce cu până la 76 la sută apariţia demenţei. Alte activităţi fizice, precum ciclismul sau mersul pe jos, nu sunt asociate cu o reducere a acestui risc.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661414 vizite | 57220 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

50770 vizite | 9267 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17563 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431372 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001519 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671645 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661414 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577721 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.