Cum ne poate salva viaţa o banală ecografie la sân
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1855 vizite

17-10-2015

1 comentariu

Cum ne poate salva viaţa o banală ecografie la sân

Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ

Cancerul mamar sau neoplasmul, cum îi spun medicii, ocupă primul loc ca răspândire între cancerele femeii, cu frecvenţă mare după 40 de ani, aproape o treime din acestea apărând în premenopauză.

Semnele şi simptomele sunt foarte variate, de la durere la sâni, nodul mamar sau axilar palpabil, iritaţii ale pielii sânului, până la scurgeri mamelonare, retracţie mamelonară. Există însă şi forme fără semne evidente.

Cauza exactă a cancerului mamar este necunoscută. Hormonii feminini şi vârsta înaintată joacă un rol în determinarea cancerului mamar. Mulţi specialişti oncologi consideră că accidentul de la Cernobîl este posibil să fi influenţat răspândirea acestei maladii. În cazul detectării timpurii, boala este vindecabilă. Cancerul mamar în stadiu incipient poate fi depistat printr-o ecografie mamară, înainte de a fi apărut orice fel de simptome.

Cel mai frecvent semn este nodulul mamar nedureros. Statistic, cancerul mamar omoară peste 3.000 de femei anual, iar cazurile nou depistate şi diagnosticate se ridică la peste 7.000 anual. Factorii declanşatori ai bolii se pot regăsi în tratamentele cu anticoncepţionale, fumatul de la vârste tinere, obezitatea, stresul, dezechilibrele hormonale şi alţi factori genetici sau de mediu.

„Ecografia mamară este o manevră neinvazivă, este nedureroasă şi poate fi efectuată oricând, indiferent de perioada ciclului menstrual. Rezultatul ecografic este eliberat imediat pacientei. Ecografia este obligatorie în completarea mamografiei în cazul sânilor denşi mamografic. Mamografia nu exclude ecografia. Ecografia este necesară în diagnosticul diferenţial al formaţiunilor cu aspect mamografic benign: chist-fibroadenom, precum şi în monitorizarea lor”, spun specialiştii din cadrul Spitalului privat MEDSTAR 2000.

Metode moderne de diagnosticare

Superioară mamografiei în multe situaţii, ecografia mamară cu puncţie-biopsie eco-ghidată poate fi efectuată oricărei femei, în vederea unui diagnostic corect al formaţiunilor mamare. Puncţia-biopsie mamară este o manevră puţin invazivă, comparativ cu biopsia excizională, ce presupune totdeauna anestezie generală şi spitalizare. Riscurile sunt mult mai mici, complicaţiile mai reduse, iar recuperarea este rapidă. Cicatricele sunt absente, iar în cazul în care se pune un diagnostic de benignitate, se poate evita intervenţia chirurgicală, scăzând în acest fel şi costurile asociate diagnosticării şi tratamentului.

„Un control medical de specialitate făcut la timp vă poate scăpa de multe griji, mai ales dacă este realizat într-o clinică cu aparatură modernă şi cu personal medical cu înaltă competenţă profesională”, ne sfătuiesc specialiştii de la Spitalul MEDSTAR 2000 Constanţa.

Pentru mai multe informaţii şi programări, puteţi apela numerele de telefon 0241/638.251, 0722/574.250, 0723/MEDSTAR şi 0725/532550.

Taguri articol: sfatul medicului Centrul Medical MEDSTAR 2000 cancer san control medical nodul mamografia

Comentează aici

1 comentariu

29 octombrie 2015
Andreea Nastase
pentru doamna Tache Mihaela Claudia

Buna ziua, Pentru informatii suplimentare, investigatii si consultatie va puteti adresa specialistilor din cadrul centrului Medstar2000. Iata numerele de telefon disponibile pentru a lua legatura cu medicii. 0241/638.251, 0722/574.250, 0723/MEDSTAR şi 0725/532550. Toate cele bune!

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660306 vizite | 17302 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7606 vizite | 680 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9048 vizite | 581 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429150 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000161 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660306 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.