Cum poate fi recunoscut un infarct miocardic
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

2755 vizite

28-04-2017

0 comentarii

Cum poate fi recunoscut un infarct miocardic

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Infarctul miocardic reprezintă necroza unei părţi a miocardului şi obturarea unei artere coronare.

Producerea infarctului face ca inima să nu se mai irige. Bărbaţii sunt de două ori mai frecvent afectaţi decât femeile. Obstrucţia arterei coronare este aproape întotdeauna consecinţa formarii unui cheag pe o placă de aterom, formată din depuneri de colesterol, pe peretele arterial intern. Această afecţiune apare mai des la pacienţii fumători, hipertensivi, cu nivel ridicat de colesterol, diabetici, sedentari, foarte stresaţi.


„Printre simptome, se numără durerea, senzaţia de strângere, arsură, simţită în spatele sternului, ce poate iradia în braţul stâng, uneori în spate. În unele cazuri, infarctul nu este precedat de nicio manifestare dureroasă, care să îl prevestească. De regulă, infarctul se manifestă printr-o durere violentă, intensă şi lungă. În unele cazuri, durerea se asociază cu o creştere a tensiunii arteriale. Unele infarcte nu se manifestă prin niciun semn clinic, fiind detectate întâmplător, cu ocazia unei electrocardiograme”, explică specialiştii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Constanţa.

Semnele de alarmă în infarctul acut de miocard sunt: durerea brusc apărută, în mijlocul pieptului, apăsare violentă, strângere, presiune sau strangulare. Durerea poate iradia în umeri, braţe, la baza gâtului şi în mandibulă. Aceasta poate fi însoţită de simptome ca: respiraţie greoaie, transpiraţii reci, teamă, palpitaţii, greaţă.

Taguri articol: boli şi afecţiuni infarct miocardic colesterol diabet durere inima simptome stres hipertensiv

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658130 vizite | 15351 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7516 vizite | 615 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8936 vizite | 522 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429095 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000148 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671436 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658130 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.