Cum poate fi recunoscută demenţa
Sursa de Sănătate logo

cum poate fi recunosc

cum poate fi recunosc
Boli şi afecţiuni

969 vizite

05-01-2012

0 comentarii

Cum poate fi recunoscută demenţa

Articol publicat de Dr. Iuliana BOTEZATU
Sunt situaţii când se observă un aşa-zis sindrom de declin progresiv, care afectează sever capacitatea intelectuală, determinând o deteriorare cognitivă şi funcţională, ce poate merge până la alterarea vieţii sociale şi profesionale. În ciuda prevalenţei crescute, demenţa este însă adesea necunoscută sau greşit diagnosticată în stadiile precoce. Ca atare, tratamentul prescris poate fi inadecvat, iar pacienţii pot fi expuşi unor situaţii periculoase sau unei suferinţe inutile. Tocmai de aceea, recunoaşterea precoce a bolii nu numai că previne toate aceste probleme, dar permite în acelaşi timp pacientului şi familiei să-şi facă planuri îndrăzneţe pentru viitor. Semnele precoce Există câteva elemente caracteristice care disting stadiile precoce ale demenţei în fenomenul de îmbătrânire fiziologică de alte sindroame manifestate prin tulburări cognitive, inclusiv depresia. Printre sindroamele care pot indica demenţa pot fi şi următoarele: dificultăţi în învăţarea şi reţinerea informaţiilor noi, în îndeplinirea sarcinilor complexe, ale capacităţii de judecată, ale orientării în spaţiu, de limbaj şi comportament. Totuşi, potrivit criteriilor actuale, diagnosticul de demenţă necesită demonstrarea declinului faţă de nivelele anterioare funcţionale, precum şi a afectării mai multor domenii cognitive. Suficiente motive pentru ca persoanele din familie care observă astfel de simptome la cei apropiaţi să ceară verdictul unui medic specialist neurolog, care, după consultarea pacientului, va putea să se pronunţe în consecinţă.
Taguri articol: breaking

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658615 vizite | 15702 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7536 vizite | 626 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8958 vizite | 533 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429101 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000149 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671437 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658615 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577339 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.