Cum pot fi evidenţiate cel mai bine anomaliile dentare
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

811 vizite

12-04-2018

0 comentarii

Cum pot fi evidenţiate cel mai bine anomaliile dentare

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ce faceţi în cazul în care aţi fost diagnosticaţi cu anomalie dento-maxilară? Cum puteţi fi siguri de diagnostic? În prezent, teleradiografia de profil este cea mai des utilizată metodă în judeţul Constanţa şi ajută la precizarea unui diagnostic exact.

Anomaliile dento-maxilare sunt reprezentate de tulburările procesului de dezvoltare care se instalează insidios, au o evoluţie lentă, iar unele manifestări apărute brusc sunt, de multe ori, consecinţa unor perturbări anterioare. Uneori, aceste anomalii sunt rezultatul întrepătrunderii acţiunii unor factori etiologici generali (ereditari, neuro-endocrini, dismetabolici etc.) şi locali (perturbări în exercitarea funcţiilor, particularităţi ale comportamentului muscular, obiceiuri vicioase, modificări ale sistemului dentar).

Desigur, modificări de conformaţie cu consecinţe asupra desfăşurării funcţiilor se găsesc şi în afara anomaliilor dento-maxilare (exceptând deformările inflamatorii şi tumorale) şi anume în malformaţiile congenitale (cu cea mai mare frecvenţă se întâlnesc despicăturile labio-maxilo-palatine), care sunt tulburări ale perioadei de organogeneză, precum şi unele sechele rezultate după traumatisme sau afecţiuni inflamatorii

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660352 vizite | 18754 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7691 vizite | 743 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9135 vizite | 645 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429172 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660352 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.