Cum pot fi evitate crizele de astm bronşic
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2371 vizite

22-01-2016

0 comentarii

Cum pot fi evitate crizele de astm bronşic

Articol publicat de Andreea Năstase

Astmul bronşic este definit ca fiind o boală inflamatorie cronică a căilor aeriene caracterizată prin episoade recurente de wheezing, dispnee, constricţie toracică şi tuse, în special noaptea sau dimineaţa devreme.
În lume, astmul bronşic afectează aproximativ 300 de milioane de persoane. Prevalenţa globală este de 1-18%. La noi în ţară, la adulţi, prevalenţa este de 7.48-10.43%, iar la copii, unul din 20 copii de vârstă şcolară poate suferi de astm, România fiind ţara cu prevalenţa în creştere a astmului la copii.
În comparaţie cu alte ţări, în România, astmul este subdiagnosticat (rata de diagnostic -10% ).
De aceea, pacientul trebuie să evite pe cât posibil să inhaleze particulele care îi provoacă crizele, de aceea important este să se identifice la ce substanţe pacientul este alergic prin testele cutanate alergice.
Alte măsuri importante sunt: l aerisirea camerei de dormit l să se aspire praful, inclusiv de pe pereţi l perna, plapuma şi salteaua trebuie să fie din materiale sintetic l trebuie evitate plantele de apartament, acvariile cu peşti, în special în camera de dormit l trebuie evitate animalele de casă (câini şi pisici).

Taguri articol: sfatul medicului tuse astm copii wheezing praf test

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660342 vizite | 18445 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7671 vizite | 723 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9111 vizite | 626 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429162 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660342 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.