Cum poţi preveni cancerul de prostată cu dietă
Sursa de Sănătate logo
Diete

1704 vizite

13-09-2015

0 comentarii

Cum poţi preveni cancerul de prostată cu dietă

Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ

Dieta mediteraneană scade riscul de cancer la prostată. Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal de grăsime.

Faţă de regimul occidental clasic, regimul mediteranean contribuie la o evoluţie mai satisfăcătoare a can-cerului de prostată - cel puţin aşa arată o echipă de cercetători americani de la Universitatea Harvard, care a observat timp de circa 15 ani un grup de o mie de pacienţi suferind de cancer. Cei care respectau cel mai mult regulile dietei mediteraneene au fost expuşi - în timpul perioadei de observaţie - „mult mai puţin” decesului din cauza bolii şi din alte cauze faţă de cei care au fost cel mai departe de ea.

Acest lucru nu înseamnă că regimul mediteranean trebuie considerat ca un „tratament”, ci pe baza acestor obser-vaţii, se pare că ajută la scăderea riscului de deces legat de cancerul de prostată. Autorii cercetării arată că „rezultatele sunt încurajatoare, trebuind însă să fie verificate şi preluate în alte studii”.

Taguri articol: boli cancer dietă

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494867 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258237 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441542 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420650 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994129 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575130 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508096 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.