Cum prevenim apariţia cancerului
Sursa de Sănătate logo

cumprevenimcancerul-1349625049

cumprevenimcancerul-1349625049
Boli şi afecţiuni

955 vizite

13-11-2012

0 comentarii

Cum prevenim apariţia cancerului

Articol publicat de Andreea Năstase
Cancerul a devenit cel mai înfricoşător scenariu al vieţii cotidiene. Poate afecta pe oricine, oricând, aşa cum arată şi statisticile ultimilor ani, care dezvăluie o concluzie cât se poate de cruntă: cancerul de sân şi de col uterin sunt principalele cauze ale mortalităţii în lume. Cu toate acestea, cancerul poate fi prevenit ca oricare altă afecţiune.   Oricine cunoaşte semnificaţia „Mai bine previn decât să tratez”, proverb care se poate aplica şi în prevenţia cancerului. De aceea, medicii apreciază că depistarea în fază incipientă asigură mai mari şanse de supravieţuire. Ei mai recomandă controalele periodice şi testele specifice pentru cancerul de col sau de sân, adică mamografia, testul Babeş-Papanicolau, dar şi vaccinările obligatorii. Pe lângă testările obligatorii, trebuie să mai ţineţi cont de şi alimentaţie „Asiguraţi-vă că mâncaţi alimente bogate în antioxidanţi, adică fructe şi legume, consumaţi cât mai multe lichide, reduceţi consumul de grăsimi, evitaţi aditivii alimentari şi renunţaţi pe cât se poate la substanţele toxice: tutun şi alcool. În plus, aveţi grijă să combateţi factorii poluanţi şi razele solare puternice care vă pot afecta pielea. Nu în ultimul rând, protejaţi-vă la contactele sexuale pentru a evita atât bolile cu transmitere sexuală, cât şi apariţia cancerului de col uterin”, a declarat dr. Loti Popescu, coordonator DSPJ Constanţa. Se ştie că aspectul exterior reflectă starea internă a organismului. Curăţaţi-vă frecvent corpul de toxine prin cure de detoxifiere cu vegetale sau ceaiuri din plante. Chiar dacă aveţi o viaţă activă şi nu puteţi evita în totalitate stresul, aveţi grijă să vă relaxaţi şi să vă feriţi organismul de perioade prelungite de tensiune.   Ereditatea reprezintă un factor de risc Cercetaţi istoricul medical al familiei dumneavoastră pentru a vedea dacă au existat cazuri de îmbolnăviri. Astfel, puteţi înţelege mai uşor şi din timp dacă sunteţi supuşi riscului genetic de a căpăta o astfel de afecţiune. În acest fel, veţi merge mai devreme la medic dacă starea de sănătate vă ridică semne de întrebare. Vă puteţi adresa medicului de familie pentru a vă înscrie în Programul Naţional de Screening, iniţiat de Ministerul Sănătăţii. Informaţi-vă asupra tuturor problemelor pe care le presupune un asemenea diagnostic şi gândiţi-vă dacă vreţi să treceţi printr-un proces atât de dureros.  
Taguri articol: afectiune alimentatie boli cancer important loti popescu testari obligatorii

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659445 vizite | 16392 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7567 vizite | 647 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8997 vizite | 554 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429128 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659445 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.