Cum puteţi avea un bebeluş fericit. Sfaturi de la specialişti
Sursa de Sănătate logo
Pediatrie

1611 vizite

18-12-2017

0 comentarii

Cum puteţi avea un bebeluş fericit. Sfaturi de la specialişti

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

O moacă supărată întristează şi părinţii aşa că, cel mai bine este să avem un bebeluş fericit tot timpul. Tocmai de aceea, specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” recomandă ca momentele în care aveţi grijă de cel mic să fie prilejul şi pentru a crea o conexiune specială.

„Atunci când îl hrăniţi, priviţi-l în ochi. Când îi schimbaţi scutecul, vorbiţi cu el şi spuneţi-i ce faceţi şi de ce. Când îi daţi să mănânce alimente solide, zâmbiţi-i şi vorbiţi cu el. Apoi, oferiţi-i micuţului câteva momente de independenţă. Bebeluşul are o misiune, fie că învaţă să-şi mişte mâna sau încearcă să se rostogolească. El are un obiectiv pe care încearcă să-l îndeplinească. Vă iubiţi micuţul şi vreţi să îl luaţi în braţe, vreţi să îl pupaţi în fiecare secundă, dar el are nevoie şi de timpul lui pentru a-şi dezvolta îndemânarea”, au explicat medicii.

Înainte de toate, părinţii nu trebuie să uite că trebuie să vorbească mereu cu bebeluşii, pentru că ei învaţă de la adulţi. Deci, cu cât vorbiţi mai mult, cu atât ei vor învăţa mai repede.

În plus, dacă cel mic plânge, nu trebuie luat imediat în braţe, pentru că făcând acest lucru, el se învaţă cu nevoia de a fi „salvat” mereu şi mai ales cu ideea că nu poate rezolva probleme şi singur.

„Observaţi-l preţ de câteva secunde pentru a vă da seama dacă are nevoie de ceva şi de ce plânge. Câteodată este de ajuns să vă audă vocea sau poate fi frustrat că nu poate atinge ceva. Uneori este suficient doar să vă aşezaţi lângă bebeluş şi să vorbiţi cu el”, au mai spus medicii de la „Euromaterna”.

Nu în ultimul rând, cel mic trebuie scos la plimbare în natură, pentru că bebeluşilor le place să vadă copacii cum se mişcă în vânt şi păsările cum zboară.

„Încercaţi să îi oferiţi asta micuţilor voştri în fiecare zi. Veţi fi uimiţi de efectele benefice pe care le are aerul proaspăt şi natura”, este sfatul specialiştilor.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

296676 vizite | 40706 comentarii

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623514 vizite | 192 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

476744 vizite | 155 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1333848 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

950409 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623514 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

546961 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

486862 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.