Cum recunoașteți o persoană depresivă. Semnale care atrag atenţia
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

193 vizite

18-01-2022

0 comentarii

Cum recunoașteți o persoană depresivă. Semnale care atrag atenţia

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu știți cum să recunoașteți o persoană cu depresie? Este adevărat, uneori, depresivii reușesc să își ascundă foarte bine sentimentele și își pot pune o mască pentru a nu arăta altora cum se simt cu adevărat. Mulți oameni cred că depresia este pur și simplu un sentiment de tristețe profundă sau o stare de nemulțumire și frustrare. Cu toate acestea, este o tulburare de dispoziție care necesită ajutor profesional și multă voință din partea persoanei afectate pentru a merge mai departe. Prin urmare, este esențial să știți cum se detectează boala.

Depresia este una dintre principalele cauze de dizabilitate, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Desigur, aceasta este o tulburare care nu apare de la o zi la alta, ci încetul cu încetul, până când persoana respectivă este prinsă într-o stare de neputință, pesimism și incapacitate de a acționa. În plus, este una dintre cele mai stigmatizate și neînțelese tulburări de sănătate mintală. Cu toate acestea, detectarea precoce a depresiei facilitează atât abordarea terapeutică, cât și o ameliorare mai rapidă a bolii. Prin urmare, este esențial să știți să identificați simptomele care pot indica prezența depresiei. Simptomele principale ale acesteia includ pierderea memoriei, probleme de concentrare, distorsiuni cognitive, senzație de ceață mintală și, în cazurile cele mai severe, gânduri suicidare, precizează specialiștii. Alte simptome sunt de ordin emoțional: tristețe, iritare, sentimente de dezamăgire, vinovăție, sentiment de a nu fi înțeles de ceilalți sau proastă dispoziție. La acestea se adaugă dificultatea în îndeplinirea oricărei sarcini sau activitate care implică responsabilitate, lipsa de interes pentru socializare, hipoactivitate sau hiperactivitate etc.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70653 vizite | 37165 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328682 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959021 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631597 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552259 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.