Cum să faci diferenţa între gripă, răceală şi alergie
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1770 vizite

27-10-2017

0 comentarii

Cum să faci diferenţa între gripă, răceală şi alergie

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Răceala, gripa şi alergia sunt, deseori, greu de deosebit, de vreme ce simptomele iniţiale sunt aproape aceleaşi: secreţii nazale, congestie sau disconfort la înghiţire. Însă modul în care sunt tratate trebuie să ţină cont de natura reală a bolii. Potrivit specialiştilor, administrarea întâmplătoare a medicamentelor, în cazul răcelii, gripei şi alergiilor, nu face doar ca tratamentul să fie ineficient, ci agravează totodată simptomele şi întârzie vindecarea.

„Răceala şi gripa sunt cauzate de sutede virusuri diferite. Congestia nazală sau tusea sunt efectele răspunsului imun al organismului. Simptomele asociate cu gripă şi răceală sunt mai severe decât cele asociate alergiilor. Cele mai frecvente simptome ale răcelii sunt: congestia nazală, strănutul, durerile în gât, tusea, durerile în piept, uşoare spre moderate. Rar se instalează febra sau durerile de cap.
Simptomele gripei sunt: febră, în general ridicată, ce durează în jur de patru zile, dureri de cap, dureri corporale, deseori severe, stări de oboseală şi slăbiciune, ce pot dura până la trei săptămâni, extenuare, în primele zile de îmbolnăvire, tuse, ce poate deveni severă şi dureri în piept”, au explicat specialiştii Centrului medical Iowemed.

Pe de altă parte, simptomatologia alergiilor este următoarea: rareori febră, dureri de cap, rar întâlnite, ocazional stări de oboseală şi slăbiciune, congestie nazală frecventă şi persistentă, strănut, dureri în gât şi tuse, dureri în piept, rar întâlnite, cu excepţia astmului alergic.

Specialiştii spun că pacienţii trebuie să evite cu orice preţ automedicaţia. Dacă aveţi semne de boală, consultaţi medicul de familie, deoarece, în urma examinării, acesta va şti exact care este afecţiunea de care suferiţi.

Pentru detalii, apelaţi numărul de telefon al Centrului medical Iowemed, 0241.962.

Taguri articol: sfatul medicului alergii astm boli răceli febra automedicaţia

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176084 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261359 vizite | 7581 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.