Cum se combină alimentele, pentru o dietă echilibrată. Iată de ce nu se mănâncă ou şi carne la aceeaşi masă
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1659 vizite

28-06-2017

0 comentarii

Cum se combină alimentele, pentru o dietă echilibrată. Iată de ce nu se mănâncă ou şi carne la aceeaşi masă

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Alimentaţia echilibrată ne ajută să facem faţă solicitărilor fizice şi intelectuale, să luptăm eficient cu noxele diverse din mediul ambiant şi ne menţine în formă maximă. De la bolile de inimă, la cele digestive sau endocrine, alimentaţia poate fi un aliat.

Pentru facilitarea alcătuirii unei diete corecte, alimentele au fost clasificate în mai multe categorii, fiecare grup remarcându-se printr-o particularitate nutriţională. Astfel, produsele lactate ne aduc în special calciu, derivatele din carne, fier, legumele şi fructele contribuie prin aportul de vitamina C, băuturile sunt hidratante datorită proporţiei mari de apă şi, în funcţie de ingredientele din care sunt făcute, pot adăuga şi alte elemente nutritive.

„Pentru a funcţiona aşa cum trebuie, este necesar să îi oferim organismului nostru combinaţii alimentare care se completează reciproc şi îi furnizează atât proteine, cât şi lipide şi glucide (carbohidraţi). Nu se recomandă asocierea de alimente care furnizează acelaşi lucru, spre exemplu pâine cu preparate din cartofi sau paste, deoarece toate aduc mulţi carbohidraţi. Nici carne cu ouă, amândouă surse de proteine şi grăsimi. Este necesar să gândim masa astfel încât să fie completă nu doar din punctul de vedere al gustului, culorilor sau aromelor, dar şi din punct de vedere nutriţional. Acest lucru înseamnă că avem nevoie la fiecare masă de nutrienţii amintiţi, de fibre, de vitamine şi de elemente minerale. În plus, să nu uităm niciodată să ne hidratăm corect, acest lucru fiind cu atât mai presant cu cât ne aflăm în sezonul cald, când pierdem multă apă şi multe săruri minerale prin transpiraţie”, recomandă dr. Corina-Aurelia Zugravu, specialist în nutriţie.

Taguri articol: sfatul medicului alimente boli carbohidraţi dietă vitamine nutrienţi fibre vitamina c

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259206 vizite | 105348 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235537 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420006 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401248 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981626 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659203 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504762 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.