Cum se combină alimentele, pentru o dietă echilibrată. Iată de ce nu se mănâncă ou şi carne la aceeaşi masă
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1808 vizite

28-06-2017

0 comentarii

Cum se combină alimentele, pentru o dietă echilibrată. Iată de ce nu se mănâncă ou şi carne la aceeaşi masă

Alimentaţia echilibrată ne ajută să facem faţă solicitărilor fizice şi intelectuale, să luptăm eficient cu noxele diverse din mediul ambiant şi ne menţine în formă maximă. De la bolile de inimă, la cele digestive sau endocrine, alimentaţia poate fi un aliat.

Pentru facilitarea alcătuirii unei diete corecte, alimentele au fost clasificate în mai multe categorii, fiecare grup remarcându-se printr-o particularitate nutriţională. Astfel, produsele lactate ne aduc în special calciu, derivatele din carne, fier, legumele şi fructele contribuie prin aportul de vitamina C, băuturile sunt hidratante datorită proporţiei mari de apă şi, în funcţie de ingredientele din care sunt făcute, pot adăuga şi alte elemente nutritive.

„Pentru a funcţiona aşa cum trebuie, este necesar să îi oferim organismului nostru combinaţii alimentare care se completează reciproc şi îi furnizează atât proteine, cât şi lipide şi glucide (carbohidraţi). Nu se recomandă asocierea de alimente care furnizează acelaşi lucru, spre exemplu pâine cu preparate din cartofi sau paste, deoarece toate aduc mulţi carbohidraţi. Nici carne cu ouă, amândouă surse de proteine şi grăsimi. Este necesar să gândim masa astfel încât să fie completă nu doar din punctul de vedere al gustului, culorilor sau aromelor, dar şi din punct de vedere nutriţional. Acest lucru înseamnă că avem nevoie la fiecare masă de nutrienţii amintiţi, de fibre, de vitamine şi de elemente minerale. În plus, să nu uităm niciodată să ne hidratăm corect, acest lucru fiind cu atât mai presant cu cât ne aflăm în sezonul cald, când pierdem multă apă şi multe săruri minerale prin transpiraţie”, recomandă dr. Corina-Aurelia Zugravu, specialist în nutriţie.

Taguri articol: sfatul medicului alimente boli carbohidraţi dietă vitamine nutrienţi fibre vitamina c

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite | 34305 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8805 vizite | 1306 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10443 vizite | 1145 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429351 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000231 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577352 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.